Τσαβούσογλου: Οι συνομιλίες με ΗΠΑ για τα F-16 «πηγαίνουν καλά» – Στις 9 Αυγούστου βγαίνει για έρευνες το τουρκικό γεωτρύπανο

Νέες βολές σε βάρος της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επέκρινε την Ελλάδα για το ζήτημα των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 «πηγαίνουν καλά». Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι «η αρνητική ατμόσφαιρα που είχε παρατηρηθεί στο Κογκρέσο τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί».

 

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, καθώς και για καταπάτηση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία αποκάλεσε «τουρκική».

 

Μία ημέρα νωρίτερα, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα πως κλείνει συστηματικά σχολεία που ανήκουν στην «τουρκική» -όπως τη χαρακτήρισε- μειονότητα της Θράκης, με τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να απαντά πως η Τουρκία αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα.

Στις 9 Αυγούστου βγαίνει για έρευνες το τουρκικό γεωτρύπανο

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, το βράδυ, έγινε γνωστό ότι στις 9 Αυγούστου θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν».

 

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, είπε χθες ότι το γεωτρύπανο θα κάνει γεωτρήσεις «εντός των τουρκικών θαλασσίων περιοχών ευθύνης». Την περιοχή των ερευνών θα ανακοινώσει την ημέρα απόπλου του πλοίου από τη Μερσίνη ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Προειδοποίηση Τσαβούσογλου: Η Σουηδία δεν έχει εκδώσει τους υπόπτους που ζητεί η Τουρκία

 

Η Σουηδία δεν έχει ακόμη εκδώσει υπόπτους που ζητεί η Τουρκία για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία παρά την υπογραφή συμφωνίας για την άρση του βέτο που είχε θέσει η Άγκυρα στην προσχώρηση της σκανδιναβικής χώρας στο NATO τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Να υπενθυμίσουμε πως η Τουρκία επιδιώκει την έκδοση 73 ανθρώπων από τη Σουηδία, όπως και περίπου 10 άλλων από τη Φινλανδία.

Προηγούμενο άρθρο«Συμπέθεροι από τα Τίρανα» στη Χαλκιδική
Επόμενο άρθροΟ Αλόνσο στην θέση του Φέτελ στην Aston Martin

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ