Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες

Μια ιστορία μυστηρίου βασισμένη στο ευπώλητο μυθιστόρημα της Ντέλια Τζόουνς, η ταινία της Ολίβια Νιούμαν αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που μεγάλωσε μόνη της στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την Κάια από την κοινότητά της. Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, εκείνη ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία την βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στο βάλτο.


Ένας Ήρωας

Ο Ραχίμ βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας ενός χρέους που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Κατά τη διάρκεια μιας διήμερης άδειας προσπαθεί να πείσει τον πιστωτή του να αποσύρει την καταγγελία του για ένα μέρος του ποσού. Όμως τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα σχεδιάζουμε, σε ένα ακόμα κοινωνικό δράμα του οσκαρικού Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί, το οποίο απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ Καννών και υποψηφιότητα ξενόγλωσσης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες.


Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής

Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα μας ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη και το παλάτι του Σουλεϊμάν μέχρι την αυλή της βασίλισσας του Σαβά σε μια περιπέτεια φαντασίας του Αυστραλού δημιουργού του Mad Max, Τζορτζ Μίλερ. Εκείνη είναι μια μοναχική ακαδημαϊκός κι εκείνος ένα… τζίνι που της προσφέρει τρεις ευχές, σε μια θεαματική, μοντέρνα εκδοχή του παραμυθιού Χίλιες και μία Νύχτες, που συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στο πρόσφατο φεστιβάλ Καννών, βασισμένη σε διήγημα της Αντόνια Σούζαν Μπάιατ.


Πτώση

Για την Μπέκι, η αδρεναλίνη υπήρξε τρόπος ζωής, μέχρι που ένα τραγικό περιστατικό τη βύθισε στο πένθος. Όταν η κολλητή της την προ(σ)καλέσει να σκαρφαλώσουν μαζί στην κορυφή μιας εγκαταλελειμμένης κεραίας 600 μέτρων, εκείνη θα το δει ως ευκαιρία να ξεπεράσει τους δαίμονές της. Φυσικά, όλα θα πάνε στραβά και οι δεξιότητες των δύο θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται απεγνωσμένα για να επιβιώσουν από τα στοιχεία της φύσης, την έλλειψη προμηθειών και τα ιλιγγιώδη ύψη, σε ένα γεμάτο αδρεναλίνη θρίλερ του Σκοτ Μαν.


Εκκόλαψη

Ένα από τα μη αγγλόφωνα θρίλερ τρόμου που ξεχώρισαν μέσα στο 2022 έρχεται από την Φινλανδία και την πρωτοεμφανιζόμενη Χάνα Μπέρχολμ, η οποία σχολιάζει τολμηρά τα θέματα της μητρότητας, της έλλειψης επικοινωνίας και της βορειοευρωπαϊκής συναισθηματικής ψυχρότητας. Μια νεαρή αθλήτρια ενόργανης, που προσπαθεί απεγνωσμένα να ευχαριστήσει την απαιτητική μητέρα της, ανακαλύπτει ένα περίεργο αυγό. Το κρύβει και το κρατάει ζεστό, αλλά όταν αυτό εκκολάπτεται, το πλάσμα που αναδύεται θα σοκάρει τους πάντες.

 

Προηγούμενο άρθροΜήδεια στο Θέατρο Δάσους
Επόμενο άρθροΜήνυμα Μητσοτάκη προς Ζελένσκι: “Θέμα αρχής για την Ελλάδα να μην δεχθεί την αλλαγή συνόρων που η Ρωσία προσπαθεί να επιβάλλει στην Ουκρανία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ