Κάναμε προκοπή και χωρίς Γιάννη

Γράφει ο Περικλής Στέλλας


Για να είμαστε ειλικρινείς και σε καμία περίπτωση υπερόπτες , δεν χρειαζόταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αυτό το ματς για να νικήσουμε τους Βρετανούς. Αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε και χωρίς εκείνον. Στο ματς με την Μεγάλη Βρετανία δεν αγωνίστηκε για λόγους ξεκούρασης. Αύριο-μεθαύριο μπορεί να φορτωθεί με φάουλ και να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον πάγκο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε την δυνατότητα να  δει διάφορα σχήματα, να «τεστάρει» παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ ή που ήταν τραυματίες αλλά και να  πειραματιστεί  ενόψει  των επόμενων αγώνων στην διοργάνωση. Και χωρίς Γιάννη όμως η εθνική μας ήταν σούπερ. Ο Κώστας Σλούκας που επέστρεψε αγωνιστικά δριμύτερος δυναμικά ,ο εξαιρετικός Κώστας Παπανικολάου, ο Γιώργος  ο Παπαγιάννης.

Ο Σλούκας οδήγησε την Εθνική μας (21π., 5/6τρ.) και είχε τα ηγετικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται η Εθνική μας .Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε τα πάντα. Ήταν παντού, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 τάπες. Ουάουουου!!!! Για τον Παπαγιάννη τι να πούμε; Η Εθνική  είναι διαφορετική ομάδα  και ακόμα δεν είναι έτοιμος. Σε αυτό το ματς έδειξε ότι είναι έτοιμος. Σήμερα με την Ουκρανία θα είναι πιο έτοιμος. Απέναντι στην Εσθονία ακόμα περισσότερο. Δεν πρέπει να παραλείψω τον  Μιχάλη Λούντζη που έδειξε πως  μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως σε μια μεγάλη διοργάνωση. Αγωνίστηκε 22 λεπτά, πέτυχε 10 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ.

Αν και δεν υπάρχει λογική στο μπάσκετ η Ελλάδα θα «κλειδώσει» την πρωτιά και έτσι θα πάει στο Βερολίνο . Το πρόγραμμα αναφέρει πως η Ελλάδα θα παίξει την ερχόμενη Κυριακή (11/9) στην φάση των «16». Η εθνική μας, θα διασταυρωθεί με την 4η ομάδα από τον 4ο όμιλο. Με βάση τα τωρινά δεδομένα η Πολωνία ή η Τσεχία είναι οι επικρατέστερες για να βρεθούν στον δρόμο της Εθνικής. Για πάμε στη φάση των «8». Αν η Ελλάδα ολοκληρώσει την αποστολή της ως πρώτη, υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Η ήττα των Σλοβένων από τους Βόσνιους, έκανε άνω-κάτω  τον β’ όμιλο με την Γερμανία να δείχνει ότι δεν χάνει την πρωτιά. Όμως η δεύτερη θέση είναι ανοιχτή (υπάρχει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Βοσνία, Σλοβενία και Γαλλία). Φυσικά πολλά θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη αγωνιστική όταν και θα διεξαχθεί το ντέρμπι Γερμανία-Σλοβενία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροSNFCC Green Weekend: Η Κλιματική Αλλαγή και Εγώ ΚΠΙΣΝ Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλει ομερτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ