H 86η ΔΕΘ στέλνει μήνυμα ουσιαστικής επανεκκίνησης

του Τάσου Τζήκα, Προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO


Με περισσότερους από 1.400 εκθέτες, συμμετοχές από 19 κράτη, πλήθος θεματικών αφιερωμάτων, σύσσωμη την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και Τιμώμενη Χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η 86η ΔΕΘ αναμένεται να αναδειχθεί σε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Η ΔΕΘ επιστρέφει δυναμικά, κάτι που φαίνεται στα μεγέθη της, αλλά και στο τεράστιο ενδιαφέρον που υποδέχθηκε φέτος από τους εκθέτες. Στέλνει άλλωστε ένα μήνυμα ουσιαστικής επανεκκίνησης μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Φέτος highlight της διοργάνωσης αποτελεί η παρουσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία μεταφράζεται σε μια αντιπροσωπεία 400 συνολικά ατόμων. Εξήντα πέντε επιχειρήσεις διεθνούς βεληνεκούς και φορείς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της χώρας με αιχμή κλάδους όπως η διαχείριση επενδύσεων, η βιομηχανία, η ενέργεια, οι αερομεταφορές, ο τουρισμός και το real estate έρχονται στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης για να διερευνήσουν δυνητικά πεδία συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες. Ενδεικτικό μάλιστα του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για επαφές είναι πως έχουν μέχρι στιγμής κλειστεί 600 επιχειρηματικά ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές με τη συμβολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Της αντιπροσωπείας των ΗΑΕ ηγείται ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Abdulla bin Touq Al Mari, ενώ υπάρχει κυβερνητική αποστολή και από τα Υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας. Η εκθεσιακή κάλυψη της Τιμώμενης Χώρας ξεπερνά τα 4.500 τ.μ. εντός και εκτός του περιπτέρου 13. Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει από παραστάσεις παραδοσιακών χορών, εκδηλώσεις εμιρατιανής γαστρονομίας και φιλοξενίας μέχρι παρουσίαση ιερακοθηρίας και εκθέσεις λαϊκής τέχνης και καλλιτεχνικών έργων ζωγραφικής.

 

 

 

 

Σημαντική στην 86η ΔΕΘ είναι και η εκπροσώπηση του ελληνικού επιχειρείν, που για μία ακόμη χρονιά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση, θεωρώντας την το ιδανικό εφαλτήριο προβολής, αλλά και συνεργασιών. Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην Έκθεση υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ ξεχωριστές παρουσίες έχουν το ΕΕΘ, το ΕΒΕΘ και το ΕΒΕΑ. Στο πλαίσιο αυτό, στα περίπτερα 2 και 3 βρίσκονται 46 Επιμελητήρια από όλη την χώρα με 320 επιχειρήσεις.

Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει μια ακόμα περισσότερο εμπλουτισμένη πολυθεματική βεντάλια, καλύπτοντας τομείς από την ενέργεια και την κυκλική οικονομία μέχρι την επιχειρηματικότητα, την Ψηφιακή Ελλάδα και την εκπαίδευση. Μάλιστα, η θεματική της κυκλικής οικονομίας σύντομα θα αυτονομηθεί και θα προστεθεί ως ξεχωριστή έκθεση στο εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ-Helexpo. Και βέβαια, πέρα από σημείο συνάντησης επιχειρήσεων, η 86η ΔΕΘ γίνεται φέτος και μια ευκαιρία αναψυχής για τον κόσμο, ανακτώντας τη ζωντάνια της μέσα από τις καθημερινές συναυλίες με δημοφιλείς Έλληνες τραγουδιστές.

Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ παρουσιάζεται επίσης σε ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, που αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες εκθεσιακές κατασκευές στην ιστορία της Έκθεσης, το επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο αποτελείται από δύο μοναδικές και συνεχόμενες ενότητες. Ειδικότερα, το οπτικοακουστικό αφιέρωμα της ΔΕΘ-Helexpo σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ, «Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το Δίκτυο Πόλεων με Κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής και προβάλλει το ιστορικό αφήγημα της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο. Επίσης, την Περιοδική έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης: «1922 – 2022: Κύματα προσφυγιάς – Κράματα μνήμης» που τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τα δραματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής με μια συλλογή κειμηλίων, αρχειακού και φωτογραφικού υλικού με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, η οποία στοχεύει στην ανάδυση της μνήμης, ακολουθώντας τα χνάρια των ανθρώπων που βίωσαν τον ξεριζωμό και την πορεία τους προς τις νέες πατρίδες.

Η 86η ΔΕΘ θα αποδείξει για ακόμη μία φορά τον αναπτυξιακό ρόλο και τη σημαντική τόνωση που δίνει η Γενική Έκθεση του Σεπτεμβρίου στην τοπική οικονομία μαζί με τις κλαδικές εκθεσιακές διοργανώσεις της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία αποτελεί έναν σημαντικό αναπτυξιακό βραχίονα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την εθνική οικονομία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: “Στόχος μας η λειτουργική διασύνδεση του Σέιχ Σου με τη Θεσσαλονίκη”
Επόμενο άρθροΤο «αυγό»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ