Ημερίδα στο ΑΠΘ για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, στο πλαίσιο της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

Οι Έδρες Jean Monnet «Τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης – δημοκρατία, θεσμοί και πολιτικές» του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, το «Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτισμός» της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (ΚΕΝΟΠ), διοργανώνουν Ημερίδα για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, στο πλαίσιο της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και ώρες 10.00 με 14.00, στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Βασικό αντικείμενο των εργασιών της Ημερίδας είναι να εξετάσει, με τη βοήθεια διακεκριμένων πανεπιστημιακών και ερευνητών από τις δύο χώρες, τις διμερείς ελληνοαλβανικές σχέσεις, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής. Η Ημερίδα θα εξετάσει σε μία πρώτη στρογγυλή τράπεζα τις νέες παραμέτρους περιφερειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής και τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της στην ελληνοαλβανική συνεργασία. Στη συνέχεια, θα ασχοληθεί εκτενέστερα με τις πολιτικές και νομικές διαστάσεις της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, μέσω zoom, από τον σύνδεσμο:

https://authgr.zoom.us/j/92947913493?pwd=S2o4bStrekZtcEtha0pHeDJhNHlyUT09

(Meeting ID: 929 4791 3493 Passcode: 250822)

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://eudem.polsci.auth.gr

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής αποκλειστικά σε όσες και όσους συμμετέχουν στην Ημερίδα διά ζώσης.

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιάννης Παπαγεωργίου, τηλ. 2310991970, 6972308956


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕσπερίδα στο ΑΠΘ με θέμα τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια
Επόμενο άρθροΚάννες 2023: Αυτά είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ