Δημήτρης Κούβελας : «Στις 21 Μαΐου δυναμώνουμε τη ΝΔ, η Ελλάδα προχωράει μπροστά»

Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Κούβελα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στην αρχή της ομιλίας του έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα «πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;  Θέλουμε αξιοπιστία ή θέλουμε επιστροφή στα ψέματα; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή θέλουμε ξανά φόρους και περικοπές;».  Ο Δημήτρης Κούβελας μίλησε για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης στις 21ης Μάϊου.  Όπως είπε χαρακτηριστικά «Δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες. Υπάρχει κίνδυνος να σκορπίσουμε ό,τι καλό πετύχαμε έως τώρα ενώ αποχή ή χαλαρή ψήφος θα μας οδηγήσουν σε περιπέτειες».

Μίλησε για τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας όμως ότι «κατάφερε να στηρίξει την οικονομία και να κρατήσει την κοινωνία όρθια και ενωμένη.»

«Θωρακίσαμε τα σύνορά μας και κάναμε σαφές σε όλους ότι είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.  Ενεργοποιήσαμε τη διπλωματία μας και ενισχύσαμε σημαντικά την άμυνά μας, κερδίζοντας το χαμένο χρόνο», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Κούβελας τόνισε τη συνέπεια της κυβέρνησης στους στόχους για τους οποίους είχε δεσμευθεί προεκλογικά το 2019: Λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις, νέες δουλειές, ένα κράτος ψηφιακό και φιλικό στον πολίτη, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, μια χώρα με κύρος και φωνή στο διεθνές προσκήνιο. «Ύστερα από τέσσερα χρόνια, κάνουμε ταμείο με μια φράση: «Το είπαμε, το κάναμε», με τη δική σας βοήθεια! Κυβέρνηση και πολίτες μαζί», επεσήμανε.

Μίλησε για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που στήριξε τους ευάλωτους πολίτες και αναφέρθηκε στο θέμα των πανεπιστημίων όπου, όπως χαρακτηριστικά είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει διαρκώς το μάτι στους μπαχαλάκηδες, τους οποίους δεν αποδοκίμασε ποτέ. Ευτυχώς, οι κάθε είδους καταλήψεις μέσα στα ΑΕΙ και τα παραμάγαζα εμπορίας ναρκωτικών στις φοιτητικές εστίες έχουν εκδιωχθεί.  Εμείς λέμε «Όχι άσυλο στην παρανομία. Ναι στην προστασία των ιδεών. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες κι όχι με τις βαριοπούλες.»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι οι καλύτεροι μισθοί κατά 25%, μαζί με πρόσθετες ελαφρύνσεις, ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ και ένα αποτελεσματικότερο κράτος είναι το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία. «Είναι κοστολογημένο, είναι μελετημένο. Είναι μέτρα ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας. Είναι όλα ενταγμένα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», είπε.

Ο Δημήτρης Κούβελας αναφέρθηκε στη στενή και ουσιαστική σχέση που έχει με τους Θεσσαλονικείς και μίλησε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ίδιος ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και στα θέματα στα οποία συνέδραμε με όλες τις δυνάμεις του, μεταξύ των οποίων η επίσπευση των εργασιών του ΜΕΤΡΟ, οι αστικές συγκοινωνίες, η σύνδεση του λιμανιού με τον σιδηρόδρομο, ο αυτοκινητόδρομος και το εμπορευματικό κέντρο, η ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η απόδοση των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, η επέκταση του μετρό προς τα Δυτικά, το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, το Flyover, η τακτοποίηση της εκκρεμότητας ιδιοκτησιών γης Μετέωρα, η βελτίωση των οδικών προσβάσεων προς το νέο παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί στο Φίλυρο, η ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού στα Νοσοκομεία της πόλης μας και η κατασκευή νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πρωτοβουλία του για την κατασκευή μονάδων παραγωγής οξυγόνου, στα νοσοκομεία της χώρας και της Θεσσαλονίκης αλλά και στο αλιευτικό καταφύγιο της Καλαμαριάς καθώς και στη λύση που δόθηκε για τα «Ανταλλάξιμα» οικόπεδα της περιοχής.

«Δεσμεύομαι ότι και την επόμενη τετραετία, με τη δική σας στήριξη, θα συνδράμω με όλες τις δυνάμεις μου ώστε όλα τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη να «τρέξουν» με ρυθμούς Αθήνας», υπογράμμισε.

Στο τέλος της ομιλίας του τοποθετήθηκε για την επικίνδυνη, όπως τη χαρακτήρισε, παραπληροφόρηση ότι «Ο Δημήτρης δεν νοιάζεται για σταυρό, ούτε έχει ανάγκη, διότι έχει και άλλες επιλογές». Απάντησε με την απάντηση που είχε δώσει στον ίδιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δημήτρη, εγώ σε θέλω κοντά μου στη Βουλή. Έχουμε να δώσουμε πολλές κοινοβουλευτικές μάχες μαζί».

Για την εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Κούβελα στην Α’ Θεσσαλονίκης μίλησε από το βήμα της εκδήλωσης με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο π. Πρύτανης του ΑΠΘ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ Νίκος Παπαϊωάννου τονίζοντας τους κοινούς αγώνες που έχει δώσει μαζί με τον Δημήτρη Κούβελα αλλά και για το ήθος και την σκληρή δουλειά που τον διακρίνουν.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ απεργία των σεναριογράφων γονατίζει την οικονομία του Χόλιγουντ
Επόμενο άρθροΕΕ: Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από 6 έως 9 Ιουνίου 2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ