Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: Για τη ΝΔ τα κέρδη πάνω από τις ζωές – Πού είναι τα δεδομένα των υποκλοπών;

Σε παρεμβάσεις για τα Τέμπη, τις παρακολουθήσεις, αλλά και για τη μονοεδρική πλέον της Θεσπρωτίας προέβη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως βγήκε στα κανάλια και είπε πως «τα Τέμπη ήταν μία μικρή φθορά που ξεπεράστηκε».

«Αλήθεια; Η απώλεια 57 ανθρώπων είναι φθορά και πολιτικό κόστος; Έτσι, όμως, αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτούς τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους και τις ζωές. Για μας οι ζωές των ανθρώπων είναι πάνω από τα κέρδη, κι αυτή είναι η μεγάλη ηθική διαφορά που έχουμε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, αναρωτήθηκε πού βρίσκονται όλα τα προσωπικά δεδομένα των υποκλοπών.

«Το μισό πολιτικό σύστημα, υπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές κομμάτων, αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων, οικονομικοί παράγοντες. Όλα αυτά τα δεδομένα των παρακολουθήσεων-χιλιάδες GB- πού βρίσκονται; Πού τα έχει πάει ο κ. Μητσοτάκης; Θέλει να εκβιάζει με αυτά το πολιτικό σύστημα τα επόμενα 20 χρόνια. Από Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου θα ανήκει στη δημοκρατία, όχι στο παρακράτος. Αυτές τις ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ απασχολημένος. Κάνει τα τελευταία του ταξίδια από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα με το κρατικό αεροπλάνο. Κι έχει και πολλή δουλειά στο Μαξίμου. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μαζέψει όλα τα πειστήρια του εγκλήματος; Να ξηλώσει τα καλώδια του Predator; Από Δευτέρα όμως το Μέγαρο Μαξίμου θα ανήκει στη δημοκρατία και όχι στο παρακράτος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη: “Δεν μπορεί κάποιοι να λένε οι υπαίτιοι στη φυλακή, αλλά να κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και τη ΝΔ. Δεν υπάρχει οι υπαίτιοι στη φυλακή, αλλά μπορεί και να συνεργαστούμε και με τον αρχιερέα των υποκλοπών”.

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, αναφέρθηκε και στην αποστροφή του πρωθυπουργού πως «τήρησε στο ακέραιο το πρόγραμμά του».

«Όχι. Έχει κι άλλα να κάνει. Έχει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, τα νοσοκομεία, να λεηλατήσει τη νέα γενιά διατηρώντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Έχει να συνεχίσει τη μεγάλη αναδιανομή πλούτου προς τα καρτέλ ενέργειας και τροφίμων. Κι έχει να κάνει τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη στους ισχυρούς, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με τα 700.000 ακίνητα που βρίσκονται στα νύχια των funds. Θα τον αφήσουμε;», αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ως προς την Θεσπρωτία, εξάλλoυ, υπενθύμισε πως θα την εκπροσωπεί είτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ κι αναρωτήθηκε τι έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το νομό την τελευταία τετραετία.

Προηγούμενο άρθροΑλβανία: Τη Δευτέρα αποφασίζεται η αποφυλάκιση ή μη του Φρέντι Μπελέρη – Μενέντεζ: Προβληματική η σύλληψη
Επόμενο άρθροΤσίπρας: Μόνο θετικά συναισθήματα για τον Δ. Σαββόπουλο- Κάθε καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκφράζει άποψη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ