One Three Some από το ΚΘΒΕ στο Δημαρχείο

Μια συμμετοχική παράσταση Τρίτη 13, Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, στις 19:00, στην

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Α1).

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους φιλοξενεί τη φετινή χρονιά την παράσταση One Three Some – Απόπειρα Δημιουργίας Μιας Δημοκρατικής Συνέλευσης, μια συμμετοχική περφόρμανς που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι θεατές/συμμετέχοντες μαζί με τρεις ηθοποιούς, σε σύλληψη και δημιουργία Δανάης Θεοδωρίδου.

Το One Three Some – Απόπειρα Δημιουργίας Μιας Δημοκρατικής Συνέλευσης λαμβάνει χώρα σε Δημαρχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η σκέψη πίσω από την πρόταση αυτή, είναι ότι άτομα που στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν έχουν σχέση με θεσμικές μορφές της δημοκρατίας, μπαίνουν σε μέρη όπου παίρνονται σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και προτείνουν μια εναλλακτική πρακτική της δημοκρατίας μέσα σε αυτά. Συμβάλλουν έτσι στην ανάδειξη ενός νέου κοινωνικού φαντασιακού σχετικά με το τι είναι δημοκρατία και πώς θέλουμε να την ασκούμε ως πολίτες.

Η χωρητικότητα της παράστασης είναι αυστηρά ορισμένη, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσεων στο: https://shorturl.at/nxDO5

Η παράσταση ξεκινά τη διαδρομή της από την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, και θα συνεχίσει το ταξίδι της σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.
Επόμενο άρθροΟλοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τον Άλκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ