Για να βελτιωθεί η ποιότητα, η διδασκαλία Ιαπωνικών σε ξένους θα απαιτεί ειδική άδεια διδασκαλίας.

Η Ιαπωνία σκοπευει να ανανεώσει τη γλωσσική εκπαίδευση καθώς πλέον βασίζεται περισσότερο σε εργαζόμενους από το εξωτερικό

Οι καθηγητές ιαπωνικής γλώσσας σε ξένους φοιτητές, θα πρέπει να πιστοποιηθούν σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε στα τέλη Μαΐου στην Ιαπωνία, με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στην χωρα θα λαμβάνουν επαρκή γλωσσική εκπαίδευση καθώς γίνονται πιο σημαντικοί σε μια κοινωνία που γερνάει.

Η Ιαπωνία έχει ανοίξει τις πόρτες της για τη μετανάστευση με στόχο να φέρει διεθνή ταλέντα για να συμπληρώσει το συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό της, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των σχολείων ξένων γλωσσών.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, που θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2024, η κυβέρνηση θα εξετάσει τα προγράμματα σπουδών των σχολείων, τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες υποστήριξης μαθητών και θα πιστοποιήσει εκείνα που θα επιτύχουν. Τα διαπιστευμένα σχολεία θα παρατίθενται ηλεκτρονικά σε πολλές γλώσσες για τους υποψήφιους φοιτητές. Η κυβέρνηση θα μπορεί να απαιτεί αναφορές από τα σχολεία καθώς και να εκδίδει προειδοποιήσεις και εντολές βελτίωσης.

Οι δάσκαλοι σε διαπιστευμένα σχολεία θα πρέπει να λάβουν εθνική πιστοποίηση περνώντας μια γραπτή δοκιμασία και ολοκληρώνοντας μια πρακτική άσκηση στην τάξη.

Οι σημερινοί εκπαιδευτές θα πρέπει να πιστοποιηθούν για να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται ως καθηγητές Ιαπωνικών. Θα τους δοθεί απαλλαγή για την πρακτική άσκηση μέχρι τον Μάρτιο του 2029.

Μετά από μια περίοδο χάριτος, μόνο τα διαπιστευμένα σχολεία και οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές θα επιτρέπεται να εγγράφουν και να διδάσκουν διεθνείς φοιτητές στην Ιαπωνία.

https://asia.nikkei.com/Business/Education/To-improve-quality-teaching-foreigners-Japanese-will-require-license


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο – Χωρίς ενιαίο ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Δυτ. Αττική και Λουτράκι
Επόμενο άρθροΥΠΕΞ για 49η επέτειο της τουρκικής εισβολής: Η επίλυση του Κυπριακού, κορυφαία εθνική προτεραιότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ