Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για αγνοούμενους της Κύπρου

Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Προσκλητήριο Αγνοουμένων» (“Roll Call of the Missing“), των Κωνσταντίνου Πατσαλίδη και Γιώργου Αβραάμ, διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D), με την επικείμενη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 στον κινηματογράφο “Πάνθεον” στη Λευκωσία (Οδός Διαγόρα 29, 1097) και ώρα 20:00 μ.μ. (διάρκεια ντοκιμαντέρ 40′), στην παρουσία των δημιουργών του ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Κύπριου Ευρωβουλευτή, με την στήριξη της πολιτικής του ομάδας (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επικεντρώνεται στο συνεχιζόμενο δράμα των αγνοουμένων της Κύπρου και τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου για να υπερπηδηθούν τα εμπόδια στην εξακρίβωση της τύχης σημαντικού αριθμού αγνοουμένων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη συνεργασία της Τουρκίας για επίσπευση της διαδικασίας. 

Προβολή του ντοκιμαντέρ έχει επίσης προγραμματιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην νέα χρονιά.

Η προβολή είναι ανοιχτή για το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου «Tο Thess Intec μπαίνει στη γραμμή εκκίνησης»
Επόμενο άρθροΗ ΟΛΘ Α.Ε. στον δείκτη ATHEX ESG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ