Μαθητές από τη Μασσαλία στο δημαρχείο της Καλαμαριάς

Μία ξεχωριστή επίσκεψη, η οποία συνδύαζε τις χαρούμενες φωνές των εφήβων με το ιδεώδες της φιλίας των λαών και της ανταλλαγής γνώσης και πολιτισμού, είχε το πρωί της Τρίτης, στο γραφείο της στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, η Δήμαρχος, Χρύσα Αράπογλου.

Μαθητές από γυμνάσιο του Στ’ Διαμερίσματος της Μασσαλίας, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus+, στο πλαίσιο του οποίου βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, μαζί με συνομήλικούς τους από το 2ο Γυμνάσιο της Καλαμαριάς που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα, συνοδευόμενοι από Έλληνες και Γάλλους καθηγητές, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Δήμαρχο, να ενημερωθούν για την ιστορία και το παρόν της Καλαμαριάς, αλλά και για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο διαφέρει από το γαλλικό, με τους Γάλλους μαθητές να ζητούν από την κ. Αράπογλου να τους διευκρινίσει τόσο τα σχετικά με τις αρμοδιότητες μιας Δημάρχου, όσο και για τους ρόλους και τις αρμοδιότητες πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς καλωσόρισε με θέρμη τα παιδιά, τονίζοντάς τους πόσο σημαντικό είναι για τη δημοτική αρχή «να υποδέχεται φίλους, από χώρες με παραδοσιακά καλές σχέσεις με την Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι μαθητές, επομένως το μέλλον της Ευρώπης», ενώ αφού επεσήμανε τα κοινά που συνδέουν τον τόπο τους, τη Μασσαλία με τη Θεσσαλονίκη ως λιμάνια με κατοίκους με έντονο μεσογειακό ταμπεραμέντο, μίλησε για την Καλαμαριά της θάλασσας, μιλώντας για την ιστορία της και το πώς ιδρύθηκε από τους πρόσφυγες που έφθασαν μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και το σύγχρονο πρόσωπό της που συνδυάζει το καλό φαγητό και τη διασκέδαση με το μοναδικό τοπίο. Τόσο οι Γάλλοι μαθητές όσο και οι Έλληνες, έμαθαν από τη Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διοίκησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ζαχαρία Κώστα την ιστορία του κτηρίου στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της Καλαμαριάς, ενώ ευχαρίστησαν με ένα θερμό χειροκρότημα την κ. Αράπογλου για τη φιλοξενία.

H δημοτική αρχή για ακόμα μία φορά εκφράζει τη χαρά και την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελείται στα σχολεία της πόλης μας, τα οποία συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας και της Καλαμαριάς στην Ευρώπη όλων μας και δηλώνει πώς θα βρίσκεται δίπλα στη σχολική κοινότητα, προσφέροντας την αμέριστη στήριξή της.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρον Σερβικών επιχειρήσεων και Επιμελητηρίων για μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO
Επόμενο άρθροΑπαράδεκτος Παπαδημούλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ