Απαράδεκτος Παπαδημούλης

του Αλέκου Μιχαηλίδη


Φαίνεται ότι αρκετοί πολιτικοί σε Κύπρο και Ελλάδα δεν ξεχωρίζουν τον θεσμικό ρόλο από τις ιδεοληψίες που κουβαλούν, επιβάλλοντας δικό τους αφήγημα σε ιδιωτικές ή δημόσιες συνομιλίες.

Ένας από αυτούς είναι ο εκ των Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ανέλαβε να ενημερώσει Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους για τα τεκταινόμενα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Μάθαμε ότι ο κ. Παπαδημούλης δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και τοποθετήθηκε για το Κυπριακό ως φανατικός μιας συγκεκριμένης άποψης και όχι ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Καταλόγισε την ευθύνη για το αδιέξοδο εξ ολοκλήρου στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αναφέροντας το Κραν Μοντανά και το σχέδιο Ανάν, με τον ισχυρισμό κιόλας ότι εμείς είναι που πρέπει να αποδείξουμε πως θέλουμε λύση και διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα, σε ερώτηση συναδέλφου αν το κλειδί βρίσκεται στη Λευκωσία, για την επανεκκίνηση των συνομιλιών, ο κ. Παπαδημούλης, μέλος του κόμματος «Νέα Αριστερά» πλέον, ήταν κατηγορηματικός και με ένα ξεκάθαρο «ΝΑΙ» προκάλεσε δυσφορία ανάμεσα στους δημοσιογράφους που τύχαιναν ενημέρωσης. Δεν γνωρίζουμε τι συμφέροντα εξυπηρετεί ούτε αν ξέχασε προς στιγμήν ότι κατέχει τόσο σοβαρό θεσμικό ρόλο, αλλά ο κ. Παπαδημούλης μάλλον θα ξέχασε ότι η Τουρκία είναι αυτή που κατέχει την Κύπρο εδώ και μισό αιώνα. Το παθαίνουν, συχνά, εκεί στις Βρυξέλλες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μα εδώ το παθαίνουν στη Λευκωσία, στις Βρυξέλλες θα μείνουν πίσω; Εδώ το παθαίνουν πολιτικοί που βλέπουν καθημερινά την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο, τα οδοφράγματα, την Πράσινη Γραμμή, τις παραβιάσεις, τις προκλήσεις, τις απειλές, τους εκβιασμούς, την εμμονή για διχοτόμηση και παραμονή 40.000 Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο, δεν θα το πάθει ο Παπαδημούλης που ακουστά έχει το νησί και τα προβλήματά του; Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή, γνωστό το ρητό. Ή ό,τι ακούσει στους διαδρόμους του αμαρτωλού Ευρωκοινοβουλίου, από τους δεξιούς και αριστερούς συντρόφους του, που δεν χάνουν ευκαιρία να χτυπιούνται για την ελληνοκυπριακή… αδιαλλαξία, το 2004 και το 2017. Ό,τι του πουν οι φλύαροι χαρτογιακάδες που νομίζουν ότι είναι προοδευτικό να μην καταγγέλλεις τον δυνάστη σου τη σήμερον ημέρα. Και εις ανώτερα, κύριε Παπαδημούλη.
ΕΙΚΟΝΑ: Μες στη σύγχυσή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης λησμόνησε ότι πρέπει κι οι Παλαιστίνιοι να αποδείξουν πως θέλουν λύση στο μεσανατολικό ζήτημα και ότι το κλειδί της όποιας λύσης βρίσκεται στη… Ραμάλλα!
Προηγούμενο άρθροΜαθητές από τη Μασσαλία στο δημαρχείο της Καλαμαριάς
Επόμενο άρθροΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο Προβλήτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ