“Sevda” Σεβαστιάνα Βλέτση – Βασιλική Δανίτσα

Το «Alte Fablon» παρουσιάζει μια μουσική παράσταση με αφετηρία, σύγχρονες, οργανικές και λαϊκές συνθέσεις με μουσικό ντουέτο Sevda Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 21:15 στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon


Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon | Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου – Θεσσαλονίκη | Τηλ: 231401443

Το μουσικό σχήμα sevda αποτελεί ζυγιά πολίτικων λαούτων που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2023, στη Θεσσαλονίκη. Συγκροτείται από την Σεβαστιάνα Βλέτση  και την Βασιλική Δανίτσα οι οποίες συνδέθηκαν μέσα από τα κοινά βιώματα που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σημείο αναφοράς τους είναι αφενός η μελέτη κλασικών συνθέσεων που άνθισαν κατά την οθωμανική και βυζαντινή περίοδο και αφετέρου η εξερεύνηση των μουσικών λαϊκών παραδόσεων της Ανατολής. Στόχος τους, να ερμηνεύσουν παλαιές και νέες συνθέσεις με δημιουργική ματιά και προσωπικές ενορχηστρωτικές ιδέες.

Η παράσταση                                                                                                                                            

Το σχήμα sevda θα συνθέσει ένα παζλ μουσικών κομματιών που θα μας ταξιδέψουν στον χώρο της Ανατολής με παραδοσιακά λαϊκά ακούσματα και οργανικές συνθέσεις. Πλαισιωμένα στο ηχόχρωμα του πολίτικου λαούτου θα παρουσιαστούν τραγούδια της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, καθώς επίσης αρμένικοι, και μικρασιάτικοι σκοποί από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.                                                                                      

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Η Σεβαστιάνα Βλέτση είναι παιδαγωγός και τελειόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ειδικεύεται στο πολίτικο λαούτο και έχει ως δάσκαλο τον Σωκράτη Σινόπουλο. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει πολίτικο λάουτο, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική στον Σύλλογο Λόγιας Εξωτερικής και Εκκλησιαστικής Μουσικής. Παράλληλα, είναι μέλος της ορχήστρας του παραδοσιακού τμήματος και συμμετέχει στις συναυλίες του συλλόγου.

Η Βασιλική Δανίτσα γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2003 στην Αθήνα. Φοίτησε στο μουσικό σχολείο Παλλήνης και παρακολούθησε μαθήματα πολίτικου λαούτου με την Μαρία Θεοφανίδου, τον Στρατή Ψαραδέλλη και τον Περικλή Παπαπετρόπουλο . Ήταν μέλος του μουσικού συγκροτήματος Μελτέμια και έχει συμμετάσχει δύο χρονιές στο φεστιβάλ “Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα, 2η συνάντηση νέων συγκροτημάτων”. Σήμερα, βρίσκεται στο 3ο έτος των σπουδών της, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο πολίτικο λαούτο και διδάσκων τον Σωκράτη Σινόπουλο. Τέλος, στα πλαίσια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε συναυλίες του Πανεπιστημίου.

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
25 Απριλίου 2024
Πέμπτη 21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
70’ λεπτά

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10 ευρώ


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο“Από το Λονδίνο μέχρι την Επίδαυρo”
Επόμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την καλή γειτονία, που έχει όρο το σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και τη δικαιοσύνη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ