Αναζητείστε την καλοκαιρινή ξεγνοιασιά στους Αμμόλοφους

Καθαρές ακρογιαλιές, φυρική ομορφια, ιστορία γεύσεις..

Όταν όλη η ατμόσφαιρα αρχίζει να μυρίζει καλοκαίρι, έστω και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού λόγω των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης από το κορονοϊό. Όταν κάθε εικόνα του μυαλού γεμίζει με θάλασσα, ήλιο, ατελείωτες αμμουδιές για χαλάρωση και παιχνίδι. Τότε, η σκέψη όλων αρχίζει να ταξιδεύει σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που διαθέτουν ασύγκριτα όμορφες παραλίες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι προορισμοί που αν και δεν φιγουράρουν στις πρώτες σελίδες των τουριστικών οδηγών ωστόσο αποτελούν μέρη απαράμιλλής φυσικής ομορφιάς.

Για να ανακαλύψετε έναν από αυτούς, αρκεί ένα ταξίδι 15 χιλιομέτρων από την πόλη της Καβάλας, 40 χλμ. από την πόλη της Δράμας, 70 χλμ. από την πόλη των Σερρών και μόλις 130 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος αυτού του ταξιδιού θα συναντήσετε την απόλυτη φυσική ομορφιά μιας ακτογραμμής που μπορεί να μην είναι από τις πιο πολυδιαφημισμένες της χώρας, αλλά σε κερδίζει αμέσως.

Ο λόγος για τους Αμμόλοφους, στα λεγόμενα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου, στη Νέα Πέραμο.

Οι Αμμόλοφοι, αυτή η πανέμορφη αλυσίδα καθαρών ακρογιαλιών, εκτείνονται σε μήκος 15 χλμ. με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν πραγματικό στολίδι της περιοχής, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης, μέσα από πληθώρα θαλάσσιων σπορ. Εδώ, μπορείτε ν’ απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια μαγευτική θάλασσα, να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας, ακόμα και να γευματίσετε ελαφρά σ’ ένα από τα οργανωμένα beach bar που υπάρχουν. Ειδικά για φέτος μάλιστα οι επαγγελματίες της περιοχής έλαβαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες της Βαλκανικής. Για τους ντόπιους οι Αμμόλοφοι είναι η παραλία των τεσσάρων νομών και των δυο χωρών. Κι όχι άδικα αν αναλογιστεί κάποιος ότι την επιλέγουν για τα καλοκαιρινά τους μπάνια επισκέπτες από την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη και εσχάτως αρκετοί Βαλκάνιοι επισκέπτες. Η Εγνατία βοηθάει στη γρήγορη και εύκολη πρόσβαση.

Μπάνιο στη σκιά του κάστρου

Οι τρεις πανέμορφοι κολπίσκοι των Αμμολόφων θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Από τα ομορφότερα μέρη για κολύμπι, στην αρχή της ακτογραμμής των Αμμόλοφων, είναι η κατάφυτη χερσόνησος του Βρασίδα, κάτω από τα ερείπιά της βυζαντινής Ανακτορούπολης.

Η περιοχή της αρχαίας Οισύμης και αργότερα βυζαντινής Ανακτορούπολης συνδέθηκε άρρηκτα και με το όνομα του μεγάλου στρατηγού της αρχαίας Σπάρτης, του Βρασίδα, που έδρασε εδώ κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Σήμερα, η χερσόνησος του Βρασίδα διαθέτει απαράμιλλη φυσική ομορφιά και υπέροχες καταγάλανες παραλίες. Εδώ, ο επισκέπτης θ’ απολαύσει το μπάνιο του στη σκιά του βυζαντινού κάστρου ενώ τα ελαιόδεντρα και τ’ αμπέλια φτάνουν μέχρι τη θάλασσα δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες που ξεκουράζουν τις αισθήσεις.

Τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου φημίζονται για το φρέσκο ψάρι και τους εκλεκτούς ψαρομεζέδες. Κάντε μια στάση στη Νέα Πέραμο ή στη Νέα Ηρακλίτσα και επιλέξτε μια από τις πολλές ταβέρνες για να τους δοκιμάσετε και να τους συνοδεύσετε ιδανικά με καλό ντόπιο κρασί και εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο.

Καθώς σουρουπώνει οι Αμμόλοφοι μεταμορφώνονται σε μια μαγική εικόνα. Οι τελευταίες παρέες μαζεύουν ξύλα για τη φωτιά που θα ζεστάνει ελαφρά τη δροσιά της νύχτας. Οι ήχοι της rege και της latin θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα. Η κιθάρα της παρέας κρατάει συντροφιά στον παφλασμό του κύματος. Ακόμα και η νύχτα στους Αμμόλοφους είναι μια μεγάλη πρόκληση, γεμάτη ερωτισμό.

Προηγούμενο άρθροΈυα Καϊλή: “Αποδείχθηκε πως οι Έλληνες ενωμένοι όλα τα μπορούν!”
Επόμενο άρθροΑνδρέας Γεωργιάδης: Από την ποίηση στο ιστορικό ντοκουμέντο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ