Όλες οι υπηρεσίες, οι οποίες απευθύνονται προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα πρέπει να μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά.

Σπύρος Παμπουκίδης, Πρόοεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος OTS

Ο κ. Σπύρος Παμπουκίδης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας OTS που ειδικεύεται στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για Φορείς του Δημόσιου Τομέα και άλλους Οργανισμούς, εξηγεί στο SPEAKNEWS τι ακριβώς είναι η Συμμαχία για τις Ανθρώπινες Πόλεις του Μέλλοντος» («Alliance for Smart Cities»), και πως το IoT, τα Big Data και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα εξυπηρετήσουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Κύριε Παμπουκίδη τι σημαίνει για εσάς «Έξυπνη Πόλη» και πώς αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους;

Η Στρατηγική για την «Έξυπνη Πόλη» στοχεύει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής. Αλλά αυτό, το έχουμε πει και ακούσει πολλές φορές. Είναι καιρός, πια, η «Έξυπνη Πόλη» να γίνει «έξυπνη» πρωτοβουλία. Καθώς οι πόλεις επεκτείνονται και η πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές αυξάνεται, είναι ζωτικής σημασίας να αναλάβουμε δράση και να το κάνουμε τώρα. Η επένδυση στην «έξυπνη» τεχνολογία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων. Θα δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν ποιοτικά τον χρόνο και την ενέργειά τους, κι όχι με ταλαιπωρία σε άσκοπες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Φυσικά, κάτι τέτοιο θα συμβάλει και στην οικονομική ζωτικότητα των κοινωνιών.

Τι έχετε κάνει ως εταιρεία, πρακτικά, για να βοηθήσετε στην εφαρμογή «έξυπνων» λύσεων στις πόλεις;

Είμαστε web, είμαστε cloud, είμαστε και mobile. Κι όλα αυτά είμαστε σήμερα. Επενδύουμε στο IoT, τα Big Data και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Δεν μένουμε στα λόγια, αλλά προχωράμε στην πράξη. Από «τα μολύβια κάτω», που ήταν το σύνθημα των πρώτων μας χρόνων, προχωράμε στο «σταματάει τώρα η ταλαιπωρία του πολίτη». Έχουμε δημιουργήσει μία φιλόδοξη ομάδα, με σκοπό να αναλάβουμε δράση ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Καμία υπηρεσία δεν θα πρέπει, πλέον, να απαιτεί φυσική παρουσία. Όλες οι υπηρεσίες, οι οποίες απευθύνονται προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα πρέπει να μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά.

Τι σκοπεύετε να κάνετε, μελλοντικά, προκειμένου να βοηθήσετε στη δημιουργία «Έξυπνων Πόλεων»;

Οι προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι πόλεις, μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με συλλογικές δράσεις. Για τον λόγο αυτόν, οκτώ εταιρείες για αρχή (OTS, Blue Value, Alfaware, Crowd Policy, ATC, Collectives, Αναβάθμιση & PlanBe) -με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον κλάδο- αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτήν τη «Συμμαχία για τις Ανθρώπινες Πόλεις του Μέλλοντος» («AllianceforSmartCities»). Πιστεύουμε ότι, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις, μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με συλλογικές δράσεις. Το «AllianceforSmartCities» είναι μία πρωτοβουλία που φέρνει κοντά εταιρείες, οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, στελέχη από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία πολιτών, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας στις πόλεις που ζούμε, εργαζόμαστε ή επισκεπτόμαστε. Επιδίωξή μας είναι να βοηθήσουμε την κάθε πόλη να διασφαλίσει βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Αυτό σήμερα μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής «έξυπνων» και ολοκληρωμένων λύσεων, της διαχείρισης των υποδομών, των φυσικών πόρων, του περιβάλλοντος και της κλιματικής κρίσης. Διαθέτουμε τεχνογνωσία, μεθοδολογία, «έξυπνες» λύσεις για να κάνουμε αυτό το όραμα…πραγματικότητα! Η εποχή που ζούμε είναι συναρπαστική. Όλα αλλάζουν, κι εμείς θέλουμε και μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτήν την αλλαγή.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ Δένδιας στη Λιβύη – προσκεκλημένος από τη Λίβυα ομόλογο του
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης Ζαχαριάδης διασταύρωσαν τα πολιτικά τους «πυρά» για τη συμφωνία με ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ