Το μέλλον της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας στην Έκθεση Beyond 4.0

Οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στο πεδίο της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας θα παρουσιαστούν στην Beyond 4.0, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση που φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας, διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC). Το κύριο θέμα της είναι «Το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)», το οποίο θα αναπτυχθεί μέσω της εμπορικής έκθεσης με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ενός συνεδρίου με σημαντικούς διεθνείς ομιλητές, εργαστηρίων από νεοσύστατες εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις, παρουσιάσεων προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλών τραπεζιών και δικτύωσης για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του πολυδιάστατου event καλύπτει τέσσερις βασικούς τομείς: τον Τομέα Συνεδρίου, τον Τομέα Νεοφυών Επιχειρήσεων (startups), τον Τομέα Ερευνητικών Κέντρων & Πανεπιστημίων και τον Τομέα Εμπορικών Εταιρειών & Τεχνολογικών Ψηφιακών Εφαρμογών.

Κατά τη διάρκεια της Beyond 4.0 οι συμμετέχοντες θα ζήσουν, μεταξύ άλλων, την εμπειρία της εφαρμογής της τεχνολογίας AΙ στο funding, τις επιχειρήσεις, τη λιανική, το εμπόριο, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες, την καινοτομία, την ασφάλεια, την υγειονομική περίθαλψη, την ενέργεια, την εφαρμοσμένη μηχανική, τα τυχερά παιχνίδια κλπ.

Ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο όπως η Cisco, η Info Quest Technologies, η Intracom Telecom, η Oktabit και η IBM (Gold Sponsors), αλλά και η Singular Logic, η Lancom, η Performance και η InTrust (Sponsors), στηρίζουν χορηγικά την Beyond 4.0.

Παράλληλα η Beyond 4.0 θα φιλοξενήσει δύο σημαντικά Φόρουμ, το Technology Forum και το Industry Forum. Το Technology Forum (https://technology-forum.eu) πραγματοποιείται στο Περίπτερο 6 στις 14 Οκτωβρίου και στοχεύει στην παρουσίαση τεχνολογιών αιχμής, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Το Industry Forum στο Περίπτερο 6 στις 15 Οκτωβρίου θα επικεντρωθεί στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και στις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της βιομηχανίας με εργαλείο την πληροφορική.

Για το 8o Technology Forum το SPEAKNEWS μίλησε με τον κ. Κωνσταντίνο Φούσκα, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Μέλος της οργανωτικής του Technology Forum.

  1. Κύριε Φούσκα, τι είναι το 8oTechnologyforum που πραγματοποιείται φέτος στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND.

Το Technology Forum (https://technology-forum.eu/) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τεχνολογικές εκδηλώσεις της Βορείου Ελλάδος και πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη για 8η πλέον φορά. Ξεκίνησε ως μία πρωτοβουλία των επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας με στόχο την ανάδειξη του τοπικού περιβάλλοντος καινοτομίας και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία δυναμική εκδήλωση που επιχειρεί να δημιουργήσει συνδέσεις μεταξύ της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτή τη χρονιά το Technology Forum διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond 4.0. Το κύριο μέρος (IT Congress) του 8ου Technology Forum στοχεύει στην ενημέρωση για επίκαιρα θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας και περιλαμβάνει κάθε χρόνο θεματικές που σχετίζονται με επίκαιρες τεχνολογικές περιοχές. Ειδικά φέτος περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Ενότητα 1 – Smart Cities: Services, Infrastructure, Green Deal Impact
  • Ενότητα 2 – Challenges in Next Generation Health Systems
  • Ενότητα 3 – Technology and Innovation: Why, How, Who?
  • Ενότητα 4 – Artificial Intelligence: The New Era

Στα πλαίσια του φόρουμ θα μιλήσουν σημαντικοί προσκεκλημένοι όπως ο Απόστολος “Toli” Λέριος, Former Mentor, Serial Entrepreneur and Engineer, η Ντάνα Ελευθεριάδου, Head of Cities and Proximity Team, European Commission, DG Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs και ο Τίμος Σελλής Fellow ACM, IEEE, Research Scientist, Facebook και άλλοι ομιλητές που μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις θεματικές ενότητες στο πρόγραμμα του συνεδρίου στο https://technology-forum.eu/schedule/ .

  1. Πως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις εργασίες του forum; Όλη αυτή η εξειδικευμένη γνώση που θα παρουσιαστεί, μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον που δεν έχει άμεση επαγγελματική σχέση με τις νέες τεχνολογίες;

Το 8th Technology Forum (www.technology-forum.eu) διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο HELEXPO – ΔΕΘ, Περίπτερο 6, την Πέμπτη 14/10/2021. Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η εγγραφή στο https://www.eventbrite.com/e/8th-technology-forum-tickets-164464416497. Ταυτόχρονα κάθε χρόνο στα πλαίσια του Technology Forum διεξάγονται 2 σημαντικές δράσεις. Η πρώτη είναι η εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων – Matchmaking Event. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα στο https://technology-forum.eu/matchmaking/. Η δεύτερη, το ThessWeek, είναι μια εβδομάδα γεμάτη από τεχνολογικά γεγονότα. Οι φορείς της Βορείου Ελλάδος συγκεντρώνουν και συντονίζουν τις εκδηλώσεις τους σε μια εβδομάδα, προσπαθώντας να αποτελέσει πόλο έλξης η Θεσσαλονίκη για όλη τη Νότια Ευρώπη. Έτσι και φέτος 9 – 17 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη γίνεται σημείο αναφοράς. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο https://thessweek.gr/ .

  1. Φράσεις όπως 4η βιομηχανική επανάσταση, τεχνολογίες αιχμής, καινοτομία, ακούγονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, και εκδηλώσεις όπως το TechnologyForum επιτείνουν τη συζήτηση. Που βρίσκεται όμως πραγματικά η Ελλάδα σήμερα σε αυτούς τους τομείς;

Σίγουρα δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε όλοι μας. Σίγουρα έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά βήματα. Αλλά το πρώτο βήμα που θα μας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό είναι η κατανόηση του τι θέλουμε να πετύχουμε και το να αναπτύξουμε ένα κοινό όραμα και στρατηγική για να το πετύχουμε όλοι μαζί. Στα πλαίσια αυτά είναι σημαντικό να υπάρχουν όχι μόνο δράσεις σε επίπεδο φορέων και οργανισμών αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, όπως το Technology Forum. Η Ελλάδα έχει δείξει πως κάνει βήματα στην σωστή κατεύθυνση και αναγνωρίζει την ανάγκη όχι μόνο για ανάπτυξη τεχνολογίας αλλά και για γνώση, δεξιότητες και ένα ανθρώπινο πρόσωπο που θα την αξιοποιήσει (την τεχνολογία) για να βελτιώσει τόσο την επιχειρηματική όσο και την καθημερινή μας ζωή. Αυτό θα γίνει μέσα από την επένδυση σε μια ανθρωποκεντρική ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανένα πίσω και θα αξιοποιεί την τεχνολογία σαν ένα εργαλείο που ενδυναμώνει τον άνθρωπο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΓ. Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Ανδρέα Θεοφάνους «Η δεκαετία των κρίσεων και το αύριο – Οι προκλήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αναζήτηση προοπτικής»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ