Οι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το Βιβλιοπωλείο READ στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη χρονιά οι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το βιβλιοπωλείο READ θα έχουν δυναμική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με δικό τους περίπτερο, όπου οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις νέες και παλιότερες εκδόσεις σε μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων και ποίησης, ιστορικά βιβλία, βιογραφίες, εκπαιδευτικά εγχειρίδια και παιδικά βιβλία.

Στη διάρκεια της 18ης ΔΕΒΘ οι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα πραγματοποιήσουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

«Ταξιδεύοντας στην Εποχή του Ανθρώπου»

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, ώρα 20:00, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, αίθουσα Κάλβος ο καθηγητής Γενετικής Ζαχαρίας Σκούρας, και συγγραφέας του βιβλίου «Ταξιδεύοντας στην Εποχή του Ανθρώπου-Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο», απαντά στα ερωτήματα του Δημοσιογράφου-συγγραφέα Κωνσταντίνου Μπλιάτκα. Μια συζήτηση για τα μεγάλα θέματα της σύγχρονης ζωής όπως φωτίζονται από τις εξελίξεις στη Γενετική και την Οικολογία, την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, ώρα 12:00, στο περίπτερο 14 της ΔΕΘ, αίθουσα Ντοστογιέβσκι, θα γίνει συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για Βιώσιμη Ανάπτυξη», στην οποία συμμετέχουν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, η κα Δέσποινα Μιχελάκη, π. Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ.Δ. Δυτ. Θεσσαλονίκης, η Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας Δήμητρα Μήτα, και οι συγγραφείς του βιβλίου Γεώργιος Καρατάσιος π. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτα Ρίζου Φιλόλογος και Γιώργος Τσιόκος, Διευθυντής Γυμνασίου

Το βιβλιοπωλείο READ προτείνει:

«ΠΑΛΑΤΙΝΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, επιλεγμένα ποιήματα, ΕΜΜΕΤΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ» του Ανδρέα Γεωργιάδη

Η Παλατινή Ανθολογία (AnthologiaPalatina) είναι συλλογή αρχαίων και βυζαντινών ελληνικών επιγραμμάτων, που περιλαμβάνει 3.700 ποιήματα, και καλύπτει μιαν περίοδο 17 αιώνων (από τον 7ο αιώνα π.Χ. μέχρι το 950 μ.Χ.). Ο Ανδρέας Γεωργιάδης επιλέγει 74 επιγράμματα από τον πλούτο της Παλατινής Ανθολογίας, και τα αποδίδει εμμέτρως στη νέα ελληνική.

«Τελικά… δεν υπάρχει ευτυχία» του Πανίκου Ελευθερίου

Συλλογή διηγημάτων, που έχουν ως συστατικό τους… το δράμα που ζει καθημερινά ο σημερινός Έλληνας. Εκτός από τα συνηθισμένα προβλήματα και τις έγνοιες του ανθρώπου της καθημερινότητας, του βιοπαλαιστή, του οικογενειάρχη, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη, υπάρχει… πολύ διακριτό και το σαράκι που τρώει τον Έλληνα που νοιάζεται για την πατρίδα και το Έθνος.

«Το τίμημα της άγνοιας» της Βασιλικής Ι. Τάνου

Το μυθιστόρημα έχει ως κεντρικό πρόσωπο την Καλλινίκη, που έζησε μια ζωή ταγμένη να υπηρετεί μια αντρική ύπαρξη, χωρίς να αποδέχεται τη δική της. Το μόνο που γνώρισε ήταν η υπακοή, η εργασία κι η σιωπή, τα συγκεκριμένα θα τα μετέδιδε και στην κόρη της. Το τίμημα της άγνοιας ήταν πολύ βαρύ.

«ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ» της Ευμορφίας Ποδούρη

Μυθιστόρημα για τη θέση της γυναίκας μέσα σε μια κοινωνία, που το ανδρικό στοιχείο είναι κυρίαρχο σ’ όλες τις βαθμίδες της. Μια γυναίκα που παλεύει να βρει την προσωπικότητά της και να εκπληρώσει τα όνειρά της, απέναντι σε μηνύματα δομημένα από τους κυρίαρχους του συστήματος, τους χειραγωγούς της κοινωνίας που την κρατούν σε καταστολή.

«Ως άνεμος καματερός» της Μυριάνθης Παναγιώτου-Παπαονησιφόρου

Η δωδέκατη ποιητική κατάθεση της Μυριάνθης Παναγιώτου Παπαονησιφόρου έρχεται να συμπληρώσει μια μεγάλη πορεία πολύτροπης γραφής, που αξιώθηκε πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Η συλλογή περιλαμβάνει ποιήματα που γράφτηκαν τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και αδημοσίευτα ποιήματα άλλης εποχής.

«Ένας Κύπριος αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης» της Τέρψας Αγαθοκλέους-Παπακώστα

Μια επίσκεψη στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στον Πενταδάκτυλο της κατεχομένης Κύπρου, από έναν καταδρομέα που πολέμησε εκεί κατά τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής του 1974, γίνεται αφορμή για να «προβληθούν» σαν σε σκηνές κινηματογραφικής ταινίας όσο προηγήθηκαν στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και οι συνέπειες της εισβολής.

«Ο παπαγάλος υδραυλικός» της Ιωάννας Νταρρίλη

Τι συμβαίνει όταν ένας μαθητής ανακαλύψει τυχαία ένα ιδιαίτερο ταλέντο του; Όταν μαζί με το αίσθημα αυτοεκτίμησης διαπιστώνει και τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης; Όταν αυτή η διαπίστωση δείχνει να ακυρώνει τις προσδοκίες της μητέρας του; Αυτά κι άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από την ιστορία του μαθητή παπαγάλου, με χιούμορ και συμβολισμούς. Ένα παραμύθι με πολλά φανερά και κρυφά μηνύματα τόσο για παιδιά, όσο και για μεγάλους!

«Ο Ζηλιάρης Δράκος» της Ευαγγελίας Νικολάου

Η ιστορία μιλάει για ένα δράκο. Για ένα δράκο πολύ διαφορετικό από όσους γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν είναι κακός ο δράκος της ιστορίας, ούτε θυμώνει και βρυχάται, ούτε βγάζει φλόγες από το στόμα του, ούτε ποδοπατάει πόλεις και χωριά. Είναι ένας δράκος νεαρός, παιχνιδιάρης, καθαρός, νοικοκύρης και μελετηρός. Μόνο που έχει ένα μικρό ελάττωμα. Είναι λίγο ζηλιάρης. Δηλαδή, όχι λίγο… πολύ! Δηλαδή, όχι πολύ… πάααρααα πολύ! Το όνομά του είναι Πάρης.

«Συλλέκτες Αναπνοών» της Μαρίας Πασχαλίδου

Η γνωστή ποιήτρια, μετά από τέσσερις ποιητικές συλλογές, επανέρχεται με το πρώτο της πεζογράφημα. Οι αναγνώστες θα απολαύσουν ένα «ερωτογράφημα», μία συλλογή από δώδεκα και μία ερωτικές ιστορίες. Η λογοτέχνις χρησιμοποιεί τη μορφή του διηγήματος σε συνδυασμό με στίχους της, ως εισαγωγές και διαλείμματα στις ιστορίες της.

«ΦΟΙΝΙΞ» του Ηλία Παντελίδη

Η Γιασεμή γεννήθηκε στη Λωζάνη το 1927. Το 1925 στην Πόλη ο Άλεξ. Το 1945 έσμιξαν στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο. Πολίτες του κόσμου. Ταξιδεύουν στην υδρόγειο και κολυμπούν σε λίμνες, θάλασσες και ωκεανούς. Χθες στο «Πέρα Πάλας» της πόλης, πρωτοαντίκρισε τον Άλεξ. Ήταν 11 Νοεμβρίου 1945. Σήμερα… σήκωσε αργά το κεφάλι˙ στον τοίχο το μεγάλο ρολόι έγραφε: «Σάββατο 20 Ιουλίου 1974».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚώστας Δαρδανός, Εκδόσεις Gutenberg – Το βιβλίο είναι ένα διαβατήριο για μια χώρα, που είναι η αληθινή πατρίδα σου.
Επόμενο άρθροΒικτωρία Καπλάνη, Ποιήτρια «Η πλούσια εκδοτική παραγωγή είναι μία ένδειξη ότι οι αναγνώστες του βιβλίου ευτυχώς παραμένουν πιστοί»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ