Έντονη κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες Αχαΐα και Ιόνιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να σημειώνονται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, προκαλώντας εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες και δρόμους.

Συνεργεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας βρίσκονται επί ποδός και επιχειρούν στις περιοχές Μποντέικα, Λάππα, Άραξος, Σαγέικα και Λακόπετρα, ενώ από τα ξημερώματα, έχουν ενεργοποιηθεί με εντολή του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά και οι 6 ιδιώτες – εργολάβοι. Τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έχει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αχαΐας, Κώστας Ταπεινός.

Σημαντικές κατολισθήσεις λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης έχουν σημειωθεί επίσης στον δρόμο προς Βασιλικό με αποτέλεσμα αυτή την ώρα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Άμεση ήταν η παρέμβαση συνεργείων περιφέρειας και δήμου όπου με μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και βράχια που έχουν πέσει στο οδόστρωμα. Η Τροχαία έχει αποκλείσει τα επικίνδυνα σημεία.

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα και την Κέρκυρα με θυελλώδεις ανέμους, 7-8 μποφόρ ενώ κατά τόπους σημειώνονται σποραδικές καταιγίδες.

Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο από σπασμένα κλαδιά δέντρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, κυρίως στην Κεντρική Κέρκυρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε ισχύ είναι από το πρωί η απαγόρευση απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα – Σύγχρονη και καινοτόμα παράσταση
Επόμενο άρθροCovid 19: Αρνητικές εξελίξεις με θανάτους, κρούσματα και διασωληνωμένους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ