Κική Τσιλιγγερίδου – «Η τελευταία θυσία»

Η Κική Τσιλιγγερίδου κέρδισε πολλούς αναγνώστες  τα τελευταία χρόνια, χάρη στις περιπέτειες της Στέλλας Άνταμς. Η πρωταγωνίστρια της τριλογίας της, όμως, έκλεισε τον κύκλο της και τώρα η συγγραφέας και δημοσιογράφος έρχεται με το τελευταίο της βιβλίο, την «Τελευταία θυσία», ένα θρίλερ, πάλι με γυναίκα πρωταγωνίστρια, την Ρεβέκα, με σκηνικό ένα χωριό της Χαλκιδικής.

«Είναι μια ανεξάρτητη ιστορία και είναι ένα returning home thriller», λέει η συγγραφέας και περιγράφει την ιστορία: «Η Ρεβέκα μετά από 20 χρόνια που λείπει από το χωριό της, τον Άργιλο της Χαλκιδικής, επιστρέφει επειδή ένα έφηβο κορίτσι σκοτώθηκε με πολύ όμοιο τρόπο με αυτόν που σκοτώθηκε η καλύτερη της φίλη 22 χρόνια πριν. Υπήρχε και τότε μια αμφιβολία στο μυαλό της πως ίσως δεν ήταν ατύχημα ο θάνατος της φίλης της και υπήρχε από πίσω ιστορία να το υποστηρίξει αυτό, άρα λοιπόν μήπως και τώρα έχουμε επανάληψη και ποιος είναι αυτός που δολοφονεί έφηβα κορίτσια στη Χαλκιδική και για ποιο λόγο;»

Στην ερώτηση αν το βιβλίο της είναι και μια ιστορία κοριτσίστικης ενηλικίωσης η Κική Τσιλιγγερίδου απαντάει καταφατικά: «Το βιβλίο σε πάει μπρος πίσω από το παρόν στο παρελθόν, όπου μια παρέα τεσσάρων κοριτσιών, με πολύ στενή φιλία μεταξύ τους, περνούν από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Για κανέναν άνθρωπο δεν είναι μια νορμάλ μετάβαση αυτό κι έτσι μπλέκουν πολλές παράμετροι. Βέβαια, όπως και σε κάθε θρίλερ, κάποια στιγμή πρέπει να παίζει και κάτι ακραίο».

Γιατί όμως επέλεξε αυτήν τη φορά ένα χωριό της Χαλκιδικής; «Μου είναι οικείο το περιβάλλον, μεγάλωσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, που έχει άλλη εικόνα το χειμώνα και άλλη το καλοκαίρι, το ξέρω καλά αυτό που περιγράφω. Είναι ενδιαφέρον σκηνικό, τα χωριά αυτά αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. Είναι σαν να βλέπουμε μια άλλη Χαλκιδική… off season»!

Με μια δυναμική γραφή και με επιμονή στο ύφος που επιβάλει το είδος του θρίλερ και μυστηρίου που «υπηρετεί» η Τσιλιγγερίδου, η «Τελευταία θυσία» δεν περιέχει «καμιά φιλοσοφική αναζήτηση, είναι ένα θρίλερ που παρακολουθεί με έναν τρόπο την ενηλικίωση αυτών των κοριτσιών. Αν το διαβάσουν οι σημερινοί νέοι, με όλα αυτά που βιώνουν με το μπούλινγκ, τη βία κλπ, καταστάσεις που τις έχουν βιώσει και τις έχουν δει, θα αναγνωρίσουν κομμάτια και πιθανώς θα ταυτιστούν.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροTo #PRESS_taratsa επιστρέφει
Επόμενο άρθρο“Να παραιτηθεί ο κ. Οικονόμου”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ