Οδησσός: Αναχώρησε σήμερα το πρώτο φορτίο με σιτηρά με κατεύθυνση τον Λίβανο

Μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

 

Αναχώρησε το πρώτο φορτίο ουκρανικών σιτηρών από το λιμάνι της Οδησσού σήμερα (1/8) γύρω στις 9 το πρωί  , έπειτα από τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) το φορτηγό πλοίο που μεταφέρει τα ουκρανικά σιτηρά βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι της Οδησσού.

«Το πλοίο Razoni, με σημαία Σιέρα Λεόνε, απέπλευσε από το λιμάνι της Οδησσού με προορισμό το λιμάνι της Τρίπολης στον Λίβανο. Στις 2 Αυγούστου αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη. Θα συνεχίσει την πορεία του προς τον προορισμό του έπειτα από επιθεωρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη», σύμφωνα με ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Το φορτηγό πλοίο είναι φορτωμένο με καλαμπόκι, ενώ η Άγκυρα διαμηνύει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αναχωρήσεις μέσω των συμφωνημένων «θαλάσσιων διαδρόμων», καθώς «οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί».

Την είδηση της αναχώρησης του πλοίου από την Οδυσσό επιβεβαίωσε και ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών, Αλεξάντερ Κουμπράκοφ.

«Ευχαριστούμε όλες τις σύμμαχες χώρες και τον ΟΗΕ για την υποστήριξη, χάρη στην οποία κατορθώσαμε να εφαρμόσουμε πλήρως τη συμφωνία που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη», έγραψε σε ανάρτησή του στα social media.

http://https://www.facebook.com/oleksandr.kubrakov/posts/2185549651616618

Όπως ανέφερε, η άρση του μπλόκου στα ουκρανικά λιμάνια θα τονώσει την οικονομία της χώρας με τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια σε ξένο συνάλλαγμα και θα προσφέρει μια ευκαιρία στον αγροτικό τομέα της χώρας να προετοιμαστεί για την επόμενη σπορά.

Ο Κουμπράκοφ πρόσθεσε ότι στα λιμάνια κοντά στην Οδυσσό βρίσκονται άλλα 16 πλοία με σχεδόν 580.000 τόνους σιταριού που περιμένουν να αναχωρήσουν.

Το πλοίο είναι φορτωμένο με πάνω από 26.000 τόνους καλαμποκιού. Θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Αυγούστου, όπου θα γίνει έλεγχος με βάση τη συμφωνία που έχει συναφθεί. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί προς την Τρίπολη του Λιβάνου.

Προηγούμενο άρθροΈνας ΠΑΟΚ που αιμορραγεί και αφήνεται αβοήθητος
Επόμενο άρθροΜπάιντεν: Υπέγραψε την επικύρωση από τις ΗΠΑ της εισδοχής της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ