Ο ψηφιακός κόσμος του μέλλοντος από τη SIEMENS στη Θεσσαλονίκη

του Περικλή Βλάχου


Έξυπνες πόλεις, ψηφιακές επιχειρήσεις και αλλες εκδοχές του τεχνολογικού κόσμου του αύριο αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποίησε η SIEMENS στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τέταρτης 30/11 στο ξενοδοχείο Porto Palace..

Το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης που είχε ως γενικό τίτλο “Shaping a Sustainable Tomorrow, with technologies that transform the everyday”, παρακολούθησε  πώς μπορούμε να καταστήσουμε τη βιομηχανία και τις υποδομές πιο βιώσιμες, συνδυάζοντας τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο, με τεχνολογίες που ήδη διαθέτουμε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο παράλληλα sessions, ένα για τα Smart Cities και ένα για τα Digital Industries.

Για τα smart cities μίλησαν ο κ. Σ.Μπουλταδάκης (Smart Infrastructure Siemens AE), η κυρία Ο.Περατσάκη (Smart Infrastructure, Siemens AE), ο κ. Σ.Λάκκας (Digital Industries, Siemens AE) και ο κ. D.Shulman (Enterprise Sales MXD Central – Eastern Europe & Mediterranean’s), παρουσιάζοντας σχέδια για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, μέσα από έξυπνα κτίρια, εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και ψηφιοποίηση υπηρεσιών δημόσιων αγαθών όπως π.χ. η βιομηχανία του νερού!

Για τα digital industries μίλησαν ο κ. Γ.Τσιαρές (Digital Industries Siemens AE), ο κ. Σ.Κόκκινος (FEAC Engineering, AM4GR), ο κ. Α.Τσιγκαλής (Digital Industries, Siemens AE) και ο κ. Χ.Κόκκινος (FEAC Engineering Siemens DISW Expert Partner) οι οποίοι παρουσίασαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σχεδίασης και κατασκευής μηχανημάτων, το additive manufacturing και τις λύσεις digital twin για την βιομηχανία.

Μετά τα δύο εξειδικευμένα sessions η εκδήλωση συνεχίστηκε στην κεντρική σκηνή, όπου Δρ. Βασίλειος Χατζίκος (CEO Siemens AE) μαζί με τον κ. Δήμο Σαπίδη (CEO Siemens Mobility AE) μίλησαν για τον ψηφιακό κόσμο του αύριο και την επιτάχυνση της βιωσιμότητας στη βιομηχανία και τις υποδομές.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Σπύρου Λάκκα (Head of OEM & Vertical Sales) με θέμα “Vision για τη Β. Ελλάδα” και του κ. Νίκου Καβακιώτη (Head of Enlighted Europe, a Siemens IoT business) με θέμα “Do you really understand me? – Unlocking IoT potential to shape new human experiences”.

Keynote speaker ήταν ο κ.Theo Papadopoulos (Program Officer for CCT Simulations & Digital Twin and User Experience, Siemens AG) και η ομιλία του είχε ως θέμα “Digital Twin – Building Block for Industrial Metaverse”.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία “Μια νέα εποχή για τα έξυπνα κτήρια“ από τον κ. Χ.Τολούμη (Global Product Line Manager, Smart Infrastructure, Siemens AG), και ακολούθησε δείπνο.

Με εκλεκτούς ομιλητές, ειδικά σχεδιασμένες τεχνολογικές συνεδρίες και διαδραστικά εκθέματα, η SIEMENS παρουσίασε τις τεχνολογίες που μας οδηγούν στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.


Προηγούμενο άρθροΗ εξυγίανση των τραπεζών απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση.
Επόμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Επιστρέφουμε το χώρο της δομής του Ελαιώνα σε όλους τους πολίτες της Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ