Άρτεμις Αγαθοκλέους: «Θα αγωνιστώ να ζούμε όλοι σε έναν πιο κοινωνικό, πιο πράσινο, πιο ασφαλή και πιο έξυπνο τόπο»

Συνέντευξη: Περικλής Βλάχος

Για πρώτη φορά υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η Άρτεμις Αγαθοκλέους μιλάει στο SPEAKNEWS και τον Περικλή Βλάχο για την μέχρι τώρα πορεία της στην πολιτική, ως Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας Χορτιάτη, για τους λόγους που την ώθησαν να αναμετρηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, για τα προβλήματα στην περιφέρεια Β΄ Θεσσαλονίκης όπου είναι υποψήφια και για την εκπροσώπηση των γυναικών στα κοινά και σε θέσεις ευθύνης.

Κυρία Αγαθοκλέους, είστε υποψήφια με τη ΝΔ στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να πολιτευτείτε σε εθνικό επίπεδο.

Πρέπει να ομολογήσω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είμαι δημοτική σύμβουλος στον δήμο μου, είχα την τιμή και την χαρά να έρθω πολύ κοντά σε ανθρώπους και προσπάθησα να βρω λύσεις σε προβλήματα, που διευκόλυναν την καθημερινότητά τους. Αντιμετώπισα με μεγάλη ευαισθησία τα κοινωνικά θέματα, τους έδειξα ότι είμαι μια γυναίκα πάντα δίπλα τους. Όταν, λοιπόν, τώρα με χαιρετάνε στον δρόμο και μου λένε: “γεια σου, Άρτεμις!” αισθάνομαι ότι μπορώ να προχωρήσω και παραπέρα να κάνω το δύσκολο εύκολο, να πολιτευτώ και σε εθνικό επίπεδο.

Πόσο μεγάλο είναι το άλμα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου δραστηριοποιείστε μέχρι σήμερα ως Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, προς την κεντρική πολιτική σκηνή;

Είμαι αγωνίστρια και πεισματάρα, όταν χρειάζεται, δυναμική και αισιόδοξη. Κάθε φορά προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και νομίζω ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι μου δείξανε τον τρόπο να προχωρήσω ένα βήμα ακόμα.

Για ποια θέματα είστε έτοιμη να αγωνιστείτε εφόσον εκλεγείτε βουλευτής; Ποια κοινωνικά ζητήματα σας απασχολούν περισσότερο;

Θα αγωνιστώ να ζούμε όλοι σε έναν πιο κοινωνικό, πιο πράσινο, πιο ασφαλή και πιο έξυπνο τόπο και θα εστιάσω στην ποιότητα ζωής, η οποία καθορίζεται από σημαντικούς παράγοντες όπως απασχόληση, κοινωνικές υπηρεσίες, υγεία, παιδεία, περιβάλλον, δημόσια ασφάλεια, κόστος απόκτησης κατοικίας. Επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσω σε δράσεις εθελοντισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης.

Ποια είναι κατά την άποψή σας τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα κληθεί η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει;

Νομίζω ότι η ανεργία και η υπανάπτυξη αποτελούν τα κυριότερα προβλήματα στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κυρίως στους νέους αλλά και σ αυτούς που είναι σε παραγωγική ηλικία. Παρόλο που αυτή η περιφέρεια παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις, παρατηρείται ότι οι νέοι φεύγουν από τον τόπο που γεννήθηκαν για να βρουν δουλειά και παραμένουν οι συνταξιούχοι που δυσκολεύονται επίσης λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης που περνάμε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που τώρα ολοκληρώνει την θητεία της, δέχτηκε έντονη κριτική για την έλλειψη γυναικών από το κυβερνητικό σχήμα. Πιστεύετε ότι σε περίπτωση επανεκλογής της ΝΔ στην κυβέρνηση, αυτή η εικόνα θα αλλάξει;

Η ΝΔ στηρίζει και θα στηρίξει ουσιαστικά τη συμμετοχή γυναικών στα κέντρα λήψης κάθε είδους αποφάσεων, γιατί έτσι όταν επανεκλεγεί θα ακολουθήσει μια πιο αντιπροσωπευτική και αποτελεσματική πολιτική. Εξάλλου αυτό φαίνεται και από τα ψηφοδέλτια που έχουν άρωμα γυναίκας και ήδη γνωρίζω πως η συμμετοχή των γυναικών φθάνει στο 42% .

Tο κεντρικό θέμα αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι η πρόθεση και η δυνατότητα του κάθε κόμματος, για σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Εσείς είστε θετική προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ή θεωρείτε απαραίτητη την αυτοδυναμία;

Η πρώτη κάλπη θα δώσει την ισχυρή εντολή ώστε η ΝΔ να διεκδικήσει στη δεύτερη κάλπη τη δυνατότητα να φέρει κυβερνητική σταθερότητα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε ήδη: “Ας τελειώσουμε πρώτα με την πρώτη κάλπη και πιστεύω ακράδαντα αν η εντολή είναι ισχυρή, μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους εφόσον χρειαστεί δεύτερη κάλπη”.

Έχοντας η ίδια κυπριακή καταγωγή, πως κρίνετε τα πράγματα όσον αφορά το κυπριακό αυτή την περίοδο; Πιστεύετε ότι η εκλογή του νέου προέδρου στην Κύπρο, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία, μπορούν να φέρουν εξελίξεις;

Για το κυπριακό δεν έχω ψευδαισθήσεις. Γνωρίζω πολύ καλά τη δυσκολία και την πολυπλοκότητα του προβλήματος που πηγάζει από την αδιαλλαξία της Τουρκίας, και παρά τους συμβιβασμούς που έγιναν διαχρονικά από τη δική μας πλευρά, σε όλες τις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος και μετά το Crans Montana το κυπριακό παραμένει στάσιμο. Σίγουρα η εκλογή του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος εξελέγη σε ηλικία 49 ετών για πρώτη φορά χωρίς την υποστήριξη κάποιου από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ) δημιουργεί νέες προοπτικές στο Κυπριακό και όπως είπε και ο ίδιος: “Αναλαμβάνω την ευθύνη να οδηγήσω την Κύπρο σε αυτό που όλοι οραματιζόμαστε: Σε τόπο καλύτερο, φωτεινότερο, δικαιότερο και πιο ελπιδοφόρο”.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Βασιλειάδης: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τάση. Δεν δείχνουν αυτό που θα γίνει στις 21 Μαΐου
Επόμενο άρθροΆρης Στυλιανού: «Η υπόσχεσή μου είναι ότι θα υπηρετήσω την πολιτική της αλήθειας και ότι θα είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ