Β. Ζελένσκι: «Σε νέα φάση περνάει ο πόλεμος με τη Ρωσία»

Για νέα φάση πολέμου στην Ουκρανία, με το χειμώνα να περιπλέκει τις μάχες, έκανε λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Μετά από συνέντευξή που παραχώρησε στο Associated Press ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε για νέα φάση του πολέμου στην Ουκρανία, με τον χειμώνα να περιπλέκει τις μάχες. O Oυκρανός πρόεδρος δήλωσε τα εξής: «Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του πολέμου και αυτό είναι γεγονός. Ο πόλεμος είναι περίπλοκος, ο χειμώνας στο σύνολό του είναι μια νέα φάση πολέμου. Θα έλεγα ότι ένας χειμερινός πόλεμος γίνεται όχι μόνο στην πρώτη γραμμή αλλά και μέσα στις πόλεις Λόγω του μεγάλου αριθμού drones που χρησιμοποιούνται από τον εχθρό, λόγω του μεγάλου αριθμού πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απέδωσε την αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης στην διαρκή έλλειψη όπλων και χερσαίων δυνάμεων και εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα απειλεί να επισκιάσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Μπορούμε ήδη να δούμε τις συνέπειες της στροφής της παγκόσμιας κοινής γνώμης λόγω της τραγωδίας στη Μέση Ανατολή. Και αυτό είναι γεγονός. Μόνο οι τυφλοί δεν θα μπορούσαν να το αναγνωρίσουν αυτό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να το ξεχάσουν ότι γίνεται πόλεμος εδώ. Ο πόλεμος εδώ είναι ολοκληρωτικός, περίπλοκος, μεγάλος, παγκόσμιος. Ο μεγαλύτερος πόλεμος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε ο Ούκρανός πρόεδρος.

Καινούργια επίθεση με drone και πυραύλους στην ουκρανική επικράτεια. Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 18 από τα συνολικά 25 drones που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Κίεβο.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι καταστράφηκαν δύο από τους τρεις πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία. Για την ώρα οι ουκρανικές αρχές δεν αναφέρουν προς το παρόν ζημιές ή θύματα από τις επιθέσεις, που εξαπολύθηκαν από τη νοτιοδυτική Ρωσία και την Κριμαία με στόχο υποδομές στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία.

«Περί τις 08:00 ώρα Μόσχας (σ.σ. 07:00 ώρα Ελλάδας), μη επανδρωμένο σκάφος του ουκρανικού ναυτικού εντοπίστηκε σε δυτικό τομέα της Μαύρης Θάλασσας κινούμενο προς τη χερσόνησο της Κριμαίας», σύμφωνα με το υπουργείο, που πρόσθεσε ότι «ο στόχος καταστράφηκε». Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό κατέστρεψε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος το οποίο κατευθυνόταν στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Προηγούμενο άρθροΗ Εκκλησία υποφέρει από τα fake news, αλλά υπάρχει ανάγκη και αυτοκριτικής για να μην αναπαράγονται -Οι πρωτοβουλίες της ΓΓ Επικοινωνίας
Επόμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: “Ο Ελληνισμός ήταν πάντοτε συναρτημένος με την παιδεία του”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ