Ρεβεγιόν στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Αναστασία Καραγιάννη

Πολυτελή εστιατόρια ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης γίνονται απόλυτοι εορταστικοί προορισμοί, για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα με μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Δυσεύρετα υλικά από κάθε γωνιά του κόσμου συγκεντρώνονται σε ένα menu γεύσεων έτοιμο να μας μεταφέρει στην «καρδιά των εορτών». Premium φραγκόκοτα Γαλλίας, ελληνικό βασιλικό χτένι, μπλε καβούρι και κρέμα αυγοτάραχου είναι μερικές μόνο από τις επιλογές των εορταστικών menu. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις φετινές γιορτινές ημέρες σε ένα φιλόξενο και παράλληλα εκλεπτυσμένο περιβάλλον.


ΗΥΑΤT THESSALONIKI

Το Hyatt Regency Thessaloniki σας καλεί να περάσετε τις φετινές γιορτές, όπως τις έχετε φανταστεί. Είτε επιλέξετε το χριστουγεννιάτικο menu έτοιμο να ξυπνήσει οικογενειακές αναμνήσεις ζεστασιάς, είτε τη λαμπερή βραδιά του πλούσιου Πρωτοχρονιάτικου μπουφέ το Hyatt Regency Thessaloniki είναι ο ιδανικός προορισμός για σας. Στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου Ambrosia (Hyatt Regency Thessaloniki Ηotel) και του Alfredο’s Garden (Regency Casino Thessaloniki) βρίσκεται ο βραβευμένος executive chef Απόστολος Αλτάνης. Ο Απόστολος Αλτάνης μιλά στο SPEAK NEWS, δηλώνοντας έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες των εστιατορίων με πιάτα που δεν τα έχουν ξαναδοκιμάσει.

Tί σας ενέπνευσε για τη δημιουργία του εορταστικού menu των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φέτος;

Γενικότερα όταν πλησιάζουν οι γιορτές όλοι αναπολούμε αναμνήσεις, των παππούδων, γιαγιάδων και γονέων μας. Έχουμε συνδέσει τις γιορτές με μία ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον και αυτό που επιζητούμε είναι οι γεύσεις αυτές των εορτών. Πάντοτε όταν δημιουργώ menu για τα Χριστούγεννα βασίζονται όλα σε αυτό το συναίσθημα της ζεστασιάς. Πρόκειται για πιάτα με τη δική μας οπτική, βασισμένα στην ελληνική παράδοση των Χριστουγέννων. Οπότε γενικότερα όλα τα πιάτα έχουν κάποια στοιχεία από τα παραδοσιακά π.χ. θα υπάρχει η γαλοπούλα, η γέμιση και η σοκολάτα. Αυτά παρουσιάζονται με μία πιο σύγχρονη πινελιά. Όμως πάντοτε διατηρώ αυτή την ανάμνηση και στη γεύση. Όλα τα πιάτα θυμίζουν σπίτι και οικογενειακές στιγμές.

Όσον αφορά την Πρωτοχρονιά, εκεί το κομμάτι του menu είναι δημιουργικότερο. Αφήνουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει. Ένα menu υψηλού επιπέδου με μοναδικές γεύσεις, όπου δεν υπάρχει τίποτα κοινό με το παρελθόν. Δημιουργώντας έτσι αναμνήσεις για τη συγκεκριμένη βραδιά, που θα ζήσουν στο ξενοδοχείο πριν την αλλαγή του χρόνου. Μιλάμε για πιάτα που δεν τα έχουν ξαναδοκιμάσει, ούτε τα έχουν ξαναδεί. Πιάτα που θα μείνουν στη μνήμη τους τα επόμενα χρόνια με τα οποία θα θυμούνται και την ξεχωριστή εκείνη βραδιά.

Τί δε θα πρέπει να λείψει κατά τη γνώμη σας φέτος από ένα εορταστικό τραπέζι;

Σίγουρα δε θα πρέπει να λείψει η αγάπη. Αφού υπάρχει αυτή η ζεστασιά, μετά έρχεται το εορταστικό τραπέζι, όπου σίγουρα δεν πρέπει να λείπει η χαρακτηριστική Χριστουγεννιάτικη γέμιση. Υπάρχει σε πάρα πολλές μορφές σε όλη την Ελλάδα και παγκόσμια. Από κει και πέρα είναι στην επιλογή του καθενός. Στην Ελλάδα είχαμε ξεκινήσει από χοιρινά και σταδιακά ήρθε η γαλοπούλα. Από κει και πέρα η κάθε περιοχή στην Ελλάδα βάζει δικές της πινελιές.

Τί ετοιμάζετε για όσους επιλέξουν να βρεθούν την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, στο ξενοδοχείο Hyatt;

Μετά την παραμονή Χριστουγέννων, όπως και την παραμονή Πρωτοχρονιάς ετοιμάζουμε εορταστικά brunch. Πρόκειται για πλούσια τραπέζια σε μορφή μπουφέ που εμπεριέχουν όλα αυτά τα εδέσματα που θα είχε ο καθένας στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με πινελιές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.


REGENCY CASINO THESSALONIKI

Με τίτλο «να θυμηθώ φέτος να αλλάξω χρόνο» καλωσορίζει τις πρώτες ώρες του νέου χρόνου στο Vergina Theatro του Regency Casino Thessaloniki, το μουσικό δίδυμο του Κώστα Μακεδόνα και της Κατερίνας Κούκα. Εκεί θα βρίσκεται και ο μαίτρ της σάτιρας και του αυτοσχεδιασμού Γιάννης Ζουγανέλης.


OLYMPOS NAOUSA

Δημήτρης Τασιούλας

Με την επιστροφή του το ανανεωμένο Olympos Naousa κάτω από το ξενοδοχείο On Residence, έχει ενταχθεί δυναμικά στη λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης και όχι άδικα! Ο κομψός εσωτερικός χώρος, η μοντέρνα, αστική αισθητική και η «κρυμμένη» καταπράσινη αυλή του, είναι μερικά από τα στοιχεία της γοητείας του. Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Τασιούλας έχει καταφέρει να επαναφέρει και στις φετινές γιορτές των Χριστούγεννων και της Πρωτοχρονιάς, μια γαστρονομική πανδαισία αντάξια της φήμης του. Το εορταστικό menu ξεδιπλώνεται σιγά- σιγά, μ΄ ένα ποτήρι σαμπάνια Louis Roederer Collection 241. Γαλλική Premioum φραγκόκοτα, βελούδινη σούπα καρότου, πάπια με βανίλια και πορτοκάλι, ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί cherve και σάλτσα παντζαριού με ζωμό κατσίκας, αγριόχοιρος με κάστανα, δαμάσκηνα και κρέμα γλυκοπατάτας, σάλτσα αλμυρής σοκολάτας, Chips φαγόπυρου και οκτώ υφές σοκολάτας και άλλες πεντανόστιμες επιλογές βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Πείτε μας λίγα λόγια για το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Είναι αυτό που λέμε αστική κουζίνα Θεσσαλονίκης. Για πάνω από 40 χρόνια σ’ αυτό το μέρος ερχόταν αστική τάξη για να γευματίσει. Εμείς έχουμε επαναφέρει αυτό το moto της αστικής κουζίνας Θεσσαλονίκης. Ως σεφ και manager του εστιατορίου μετασκευάζω παραδοσιακά πιάτα της πόλης και τα με τα παρουσιάζω στο 2023.

Τί δεν πρέπει να λείπει φέτος από το εορταστικό τραπέζι;

Προτείνω μία πολιτική γαλοπούλα με γέμιση από πλιγούρι, ρόδι και κουκουνάρι. Δε θα πρέπει να λείπουν κάποια μπαχαρικά ανατολίτικα, όπως το κύμινο και η σταφίδα. Την έχω κάνει και στο σπίτι στην οικογένειά μου και είναι φανταστική! Επίσης δεν πρέπει να λείπει και ένα ελληνικό αφρώδες κρασί είτε ροζέ είτε λευκό.


MET HOTEL

Ο chef Δημήτρης Τσανανάς που επιμελείται το εορταστικό menu του εστιατορίου, προσκαλεί τους επισκέπτες να το απολαύσουν στο CHAN RESTAURANT & BAR του ξενοδοχείου, την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Λαμπερά ρεβεγιόν με πλούσιους μπουφέδες με τη συνοδεία dj αλλά και ζωντανής μουσικής, υπόσχεται το μοντέρνο ξενοδοχείο “The ΜΕΤ Hotel” στους επισκέπτες του για τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μπορείτε να επιλέξετε το CHAN RESTAURANT & BAR του ξενοδοχείου την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για να απολαύσετε ένα εορταστικό set menu με συνοδεία μουσικής για φωνή και σαξόφωνο επιλεγμένη από τον dj Νικάκη αλλά και ζωντανή μουσική με πενταμελή μπάντα ειδικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ανήμερα των δυο μεγάλων εορτών, ένας πλούσιος μπουφές σας περιμένει στο AVENUE 48 RESTAURANT του ξενοδοχείου για ένα εορταστικό γεύμα κάτω από τους ήχους dj μουσικής, ενώ το βράδυ με τη συνοδεία πάντα επιλεγμένης dj μουσικής μπορείτε να απολαύσετε στo Maistro Ballroom το Gala δείπνο με τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, έτοιμο να ξεσηκώσει τις γευστικές σας αισθήσεις.

Τί εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις γιορτές από το ξενοδοχείο;

Την παραμονή Χριστουγέννων στις 21:00 ρεβεγιόν στο Ballroom Maistros με εορταστικό μπουφέ και μουσική DJ, φωνή και σαξόφωνο. Ανήμερα Χριστουγέννων 13:00 – 17:00 εορταστικό lunch στο εστιατόριο Avenue 48 με μουσική DJ και σαξόφωνο. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς ρεβεγιόν στο Ballroom Maistros με εορταστικό μπουφέ και μουσική DJ και ζωντανή μουσική 5μελούς μπάντας. Ανήμερα Πρωτοχρονιάς, εορταστικό lunch στο εστιατόριο Avenue 48 με μουσική DJ και σαξόφωνο.

Τί προτείνει για το ρεβεγιόν, το εστιατόριο του ξενοδοχείου;

Την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων το εστιατόριο CHAN σερβίρει εορταστικό set menu 21:00 – 01:00 με μουσική DJ. Την παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς το εστιατόριο CHAN σερβίρει εορταστικό set menu 21:00 – 01:00 με μουσική DJ.


Daios Hotel

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το ξενοδοχείο Daios Luxury Living με την εκπληκτική πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό, την ιδιαίτερη αισθητική του και την κομψή πολυτέλεια, έχει ετοιμάσει να προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδικά ρεβεγιόν για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την παραμονή των Χριστουγέννων στη μαγευτική ατμόσφαιρα του εορταστικά στολισμένου εστιατορίου του με την υπέροχη θέα, μπορείτε να απολαύσετε το χριστουγεννιάτικο μενού με τα διαφορετικά πιάτα με μοναδικές γεύσεις και μυρωδιές το καθένα. Στο τραπέζι σας θα γευτείτε βελουτέ πατάτας με καπνιστό μπέικον, τερίνα πατάτας με φρέσκια τρούφα και μαγιονέζα κρεμμυδιού, αστακό μαγειρεμένο με sous vide, béarnaise αστακού και αυγά χρυσής ρέγκας με λάδι μυρωδικών, σκόνη τομάτας και ταρτάρ κολοκύθας, αλλά και χοιρινό γάλακτος μαγειρεμένο sous vide, μενταγιόν σελινόριζας με φρέσκια τρούφα, κρέμα καπνιστής σελινόριζας, και σάλτσα από δαμάσκηνα, ενώ στο τέλος θα έχετε μια επιβλητική εμπειρία τρώγοντας χρυσή σφαίρα σοκολάτας με κρέμα χειροποίητης πραλίνας φουντουκιού, brownies σοκολάτας, αλατισμένη καραμέλα και σάλτσα σοκολάτας Valrhona.

Ζωντανή μουσική ακολουθεί το εορταστικό γεύμα στην κατάλληλη ένταση. Διαφορετικές και εξίσου εξαιρετικές γαστρονομικές γεύσεις, μπορείτε να απολαύσετε στον ίδιο χώρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ανάμεσα στα πιάτα που θα περάσουν από το τραπέζι σας είναι η Βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ με φρέσκια τρούφα, ταρτάρ αγκινάρας και κροστίνι προζυμένιου ψωμιού.

Αν θέλετε βέβαια να αποκτήσετε ακόμη μια γαστρονομική εμπειρία που δε θα μοιάζει με καμία άλλη, δεν έχετε παρά να απολαύσετε ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην εορταστική ατμόσφαιρα του εστιατορίου με τη μαγική θέα, το εορταστικό μενού που έχουν ετοιμάσει οι εμπνευσμένοι σεφ του ξενοδοχείου.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, τί προτείνει για το ρεβεγιόν;

Εξαιρετικό Set Menu εμπνευσμένο από τον σεφ μας Σωτήριο Αραμπίδη, το οποίο αποτελείται από 7 πιάτα και συνοδεύεται από τις εορταστικές μελωδίες, της Injoy Band.

Τί εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις γιορτές από το ξενοδοχείο;

Στις 24/12/23 μια χριστουγεννιάτικη βραδιά στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοχοδοχείου με ζωντανή μουσική, σε ρυθμούς Swing – Jazz της Injoy μπάντας & Gala Menu 120.00€ κατά άτομο. Στις 25/12/23 σε εορταστικη ατμόσφαιρα στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοχοδοχείου Daios & Christmas Day Menu με 70.00€ κατά άτομο. Στις 31/12/23, πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοχοδοχείου μας Daios, με ζωντανή μουσική, σε ρυθμούς Swing – Jazz της Injoy μπάντας & Gala Menu 150.00€ κατά άτομο. Στις 1/1/24 με εορταστικη ατμόσφαιρα στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοχοδοχείου μας Daios & New Year Day Menu 70.00€ κατά άτομο.


Makedonia Palace

To ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE με την προνομιακή θέση μπροστά στη θάλασσα και τη λαμπερή του πολυτέλεια ετοιμάζει για τους επισκέπτες του, σειρά από εορταστικά events συνδυάζοντας την υψηλή γαστρονομία με τη ζωντανή μουσική. Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μπορείτε να απολαύσετε έναν εκπληκτικό και πλούσιο εορταστικό μπουφέ και να διασκεδάσετε ακούγοντας ζωντανά τη μαγική φωνή της Εύης Σιαμαντά για τα Χριστούγεννα. Tην Πρωτοχρονιά θα έχετε τη δυνατότητα να χορέψετε ακούγοντας ζωντανά τη Μαίρη Δούτση και τους Οne Take Productions στους ρυθμούς ελληνικής και ξένης μουσικής, disco, funk και latin.

Ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπορείτε να αποκτήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, γευόμενοι τον εορταστικό μπουφέ με τα περίτεχνα και λαχταριστά εδέσματα ειδικά φτιαγμένα για κάθε εορταστική μέρα από τον executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου. Όσοι επιλέγουν βέβαια το Take Away menu, μπορούν να απολαύσουν την πατροπαράδοτη γαλοπούλα με τις διαφορετικές γαρνιτούρες και τις ιδιαίτερες σάλτσες και να κλείσουν με το Χριστουγεννιάτικο κορμό που υπόσχεται να μείνει αξέχαστος.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, τί προτείνει για το ρεβεγιόν;

Στις 24/12 στο SALONIKA RESTAURANT του ξενοδοχείου, προσφέρεται a la carte menu με γιορτινές συνταγές και festive ζωντανή μουσική με πιάνο και βιολί. Στις 31/12 στο SALONIKA RESTAURANT του ξενοδοχείου προσφέρεται a la carte menu με γιορτινές συνταγές και festive ζωντανή μουσική με πιάνο και βιολί και τραγούδι. Ανήμερα Χριστουγέννων με μουσική και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στο SALONIKA RESTAURANT του ξενοδοχείου, ετοιμάζουμε μια ποικιλία από λαχταριστά εδέσματα από το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας. Ανήμερα Πρωτοχρονιάς στο SALONIKA RESTAURANT του ξενοδοχείου, επισκέπτες θα δοκιμάσουν μια ποικιλία από λαχταριστά εδέσματα από τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ μας. Κλασσικές μουσικές επιτυχίες θα συνοδέψουν το εορταστικό ρεβεγιόν. Επιπλέον από τις 24/12 θα υπάρχει take away menu με επιλογές όπως η πατροπαράδοτη ψητή γαλοπούλα, εκλεκτό κρασί και επιδόρπιο πεντανόστιμο Χριστουγεννιάτικο κορμό.


GRAND HOTEL

Άλλη μια χρονιά, το Grand Hotel γνωρίζει πώς να δημιουργεί μια ξεχωριστή παραμυθένια ατμόσφαιρα τις γιορτές και σας καλεί να τη ζήσετε μαζί του. Απολαύστε μια σειρά από λαμπερά events και προσεγμένα μενού. Το βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων συγκεκριμένα, μπορείτε να απολαύσετε μια λαμπερή βραδιά με πλούσιο εορταστικό μπουφέ, θέα τον στολισμένο κήπο και live μουσική με τα Μπλε Μύρτιλα και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με μουσική των The Rebellions .


Kitchenbar

Σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Θεσσαλονίκης, το Kitchenbar αποτελεί τα τελευταία 20 χρόνια έναν ζεστό και φιλόξενο προορισμό και τις ημέρες των εορτών. Όπως κάθε χρόνο, μας προσκαλεί την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς να γιορτάσουμε παρέα, απολαμβάνοντας εκλεκτά μενού, εμπνευσμένα από παραδοσιακές γεύσεις και το πνεύμα των Χριστουγέννων.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒόλτα στα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα
Επόμενο άρθροΝικολέττα Βλαβιανού “Μου αρέσουν οι ρόλοι που είναι και κωμικοί και δραματικοί”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ