Βόλτα στα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα

Αναστασία Καραγιάννη

Οι αγαπημένες μέρες των εορτών πλησιάζουν με γρήγορους ρυθμούς, προκαλώντας μας ανυπομονησία για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε μοναδικές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μια βόλτα στη γιορτινή Θεσσαλονίκη αποδεικνύει γιατί είναι ο κατάλληλος προορισμός για τα φετινά Χριστούγεννα.

Κάθε γωνιά της πόλης «πλημμυρίζεται» από χρώματα κι εντυπωσιακούς στολισμούς. Κάτοικοι και επισκέπτες της έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις χριστουγεννιάτικες βόλτες τους σ’ ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Αλλά και όσοι επιλέξουν να περιηγηθούν εκτός πόλης δοκιμάζοντας νέες δραστηριότητες σε γειτονικές περιοχές, τα εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα Πάρκα του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα και της Ονειρούπολης Δράμας, θα κερδίσουν δικαιωματικά μια θέση στο επόμενο ταξίδι τους.

Πλατεία Αριστοτέλους

Την πιο λαμπερή περίοδο του χρόνου υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Θεσσαλονίκη «μυρίζει Χριστούγεννα» αφού εδώ και λίγες μερικές μέρες, πολυσύχναστοι οδοί του κέντρου της πόλης έχουν διακοσμηθεί με λαμπερά φώτα και εορταστικές κατασκευές. Το εντυπωσιακό έλατο με τα 100.000 λαμπιόνια και ύψος 17 μέτρα, αποτελεί ένα «κόσμημα» για την πλατεία Αριστοτέλους μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών από χιλιόμετρα μακριά. Πρόκειται για ένα επιβλητικό έλατο «στην καρδιά της πόλης» από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, διακοσμημένο με μεγάλα κόκκινα στολίδια. Το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν μια φάτνη, ένα καρουζέλ και δυο ξύλινα σπιτάκια γύρω από το δέντρο της λαμπερής πλατείας.

Πέρα από το εντυπωσιακό έλατο στην Αριστοτέλους, φωτιζόμενες πινακίδες αποτυπώνουν τη θαλπωρή των Χριστουγέννων αναγράφοντας αισιόδοξες λέξεις. Ενώ ο χαρακτηριστικός μπλε ουρανός δε γινόταν να λείπει από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Θεσσαλονίκη

Σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα είναι σε λειτουργία το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2024, σε δεκάδες ξύλινα σπιτάκια θα πωλούνται χριστουγεννιάτικα δώρα, φαγητά, παραδοσιακά γλυκίσματα και ζεστά ροφήματα. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης μιλά στο Speak News για το φετινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό τονίζοντας πως είναι το τέλειο μέρος, για να νιώσουν οι επισκέπτες του Χριστούγεννα.

Πόσα χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει τη διοργάνωση του χωριού και τι αλλάζει φέτος;

Τα τρία τελευταία χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, το εμπορικό χωριό στην Αριστοτέλους. Η επιτυχία είναι τεράστια. Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει από το Νοέμβριο. Φέτος θα υπάρχουν καινούργια παιχνίδια και προϊόντα. Στο Stage προγραμματίζονται συνεχώς παραστάσεις.

Που οφείλεται η επιτυχία αυτή κατά τη γνώμη σας;

Η συνταγή της επιτυχίας οφείλεται τόσο στον επαγγελματισμό μας όσο και την ιδανική τοποθεσία του χωριού. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα χριστουγεννιάτικο περιβάλλον στο κέντρο της, όπου θα έρθουν τα παιδιά να διασκεδάσουν και να αισθανθούν Χριστούγεννα. Όμως κι εμείς οι μεγάλοι θα θέλουμε να μπούμε σε γιορτινό κλίμα.

Στο Μύλο των Ξωτικών βρίσκεται φέτος ο Μικρός Πρίγκιπας

Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο Mύλος των Ξωτικών, είναι εδώ και αυτές τις γιορτές με κεντρικό θέμα «ο μικρός πρίγκηπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων». Η φετινή ιστορία έχει ως εξής: Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν μικρό πλανήτη ενός απέραντου γαλαξία ζούσε ένας μικρός Πρίγκιπας ανάμεσα σε τριαντάφυλλα και ηφαίστεια. Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα o μικρός Πρίγκιπας άρχισε να ονειρεύεται έναν κόσμο διαφορετικό! Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες και να αναζητήσει την αλήθεια. Επισκέφθηκε 5 πλανήτες που στον καθένα υπήρχε μόνο ένας κάτοικος, ο μεγαλοπρεπής Βασιλιάς, ένα όμορφο και μοσχομυριστό Τριαντάφυλλο, ο πιστός Φανανάφτης και ο κομψός Αστρονόμος. Τελευταίος πλανήτης που επισκέφθηκε ήταν η γη και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών όπου συνάντησε τον Άη Βασίλη και τους αμέτρητους βοηθούς του. Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι μαγικό και παραμυθένιο στον απέραντο γαλαξία, σταθείτε κάτω από τα αστέρια, κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας και αν σας πλησιάσει ένα μικρό και χαμογελαστό παιδί μην το αγνοήσετε θα είναι σίγουρα ένας μικρός Πρίγκιπας.

Έως τις 7 Ιανουαρίου 2024 ο Μύλος θα «απογειώνει την πόλη», σε επίπεδο δραστηριοτήτων και δημιουργίας. Παγοδρόμιο, fun park, εργοστάσιο σοκολάτας, χριστουγεννιάτικη αγορά, αγορά μανιταριών, candy express, γλυκιά αγορά, χριστουγεννιάτικό street food είναι μερικές από τις επιλογές που προσφέρει ο Μύλος των Ξωτικών στους επισκέπτες του.

Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικάλων

Ο φετινός 12ος Μύλος των Ξωτικών υποδέχεται τους χιλιάδες φίλους και φίλες του από όλη τη χώρα. Στα Τρίκαλα φιλοξενούμε επισκέπτες που ζουν τη μαγεία των γιορτών, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας έχει φέτος θέμα επηρεασμένο από γνωστό παραμύθι και έχει τίτλο “Ο μικρός πρίγκηπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων”. Με δωρεάν είσοδο και πλήθος δωρεάν δράσεων, με πάνω από 100 εκδηλώσεις στο Μύλο και σε όλη την πόλη, τα Τρίκαλα προσφέρουν το χαμόγελο, τη χαρά, την αισιοδοξία για όλους και όλες.

Αστερόκοσμος 2023- 2024: Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο μας προσκαλεί «να γίνουμε ξανά παιδιά»

Σε εορταστικό κλίμα ο αστερόκοσμος καλεί μικρούς και μεγάλους να τον επισκεφτούν στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο, επιστρέφει με 15 παιχνίδια, παγοδρόμιο και υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους πως θα φύγουν με τη «χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο». Υπό την αιγίδα του MagicPark σας περιμένει, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο από 09.12.23 έως τις 07.01.24.

Ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια luna park, θα βρίσκονται στα περίπτερα 14 και 15 και στους υπαίθριους χώρους της ΔΕΘ. Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με 15 παιχνίδια luna park, κάποια εκ των οποίων έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Ιταλία, όπως το καράβι που είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. «Το 500 τ.μ. παγοδρόμιο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει όλους τους λάτρεις του είδους» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Το παγοδρόμιο θα περιβάλλεται από το Σπίτι του Άη-Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Σπίτι του Face Painting και τις Ξωτικοτριγυρίστρες.

Καινοτομίες παιχνιδιών εμπλουτίζουν το ήδη πετυχημένο πάρκο. Για πρώτη φορά κατ’ αποκλειστικότητα στο πάρκο θα στηθεί ένας ξυλόφουρνος, που θα ψήνει αυθεντική ιταλική πίτσα. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακή ιταλική pizza. Για πρώτη φορά έρχονται μεγάλα παιχνίδια όπως το καράβι που όπως χαρακτήρισε ο κ. Πετρόπουλος είναι «το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Ευρώπη». Ένα μεγάλο περιστρεφόμενο χταπόδι στο οποίο μπορούν να ανέβουν οικογένειες εκτός από εφήβους και μια εντυπωσιακή αλυσίδα που θα κάνει διαφορετικές από τις συνηθισμένες κινήσεις. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα παιχνίδια που περιλαμβάνει το πάρκο, όπως τόνισε ο κύριος Σάκης Πέτροπουλος η εκδήλωση φέτος «είναι πλήρης και θα αφήσει ικανοποιημένους όλους τους επισκέπτες του». Πρόσθεσε τα εξής: «Προσφέρουμε τα πάντα για όλη την οικογένεια. Εκδηλώσεις με μαριονέτες, με καραγκιόζη, με καραόκε, με ξωτικά, Face painting, θεάματα όπως πχ bubble show, και παιχνίδια luna park».

Ονειρούπολη Δράμας

Η Ονειρούπολη της Δράμας φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2023, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Στο Δημοτικό Κήπο και στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας που φιλοξενούν την Ονειρούπολη 2023-2024, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των γιορτών πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, παραστάσεις από θεατρικές ομάδες, happenings (ζωγραφική, παντομίμες, μικρές νεανικές μπάντες, εργαστήρι κατασκευών, εκθέσεις, νέες τεχνολογίες κ.λ.π.) και άλλες παράλληλες δράσεις. Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, ψυχαγωγούν τα παιδιά με δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια.

Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων”, η Ονειρούπολη2023-2024 χαρίζει νότες αισιοδοξίας, καθώς κι ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, τόσο στους επισκέπτες όσο και την τοπική κοινωνία, που βιώνει την αύρα της αλληλεπίδρασής της.

Τονώνει την ψυχολογία όλων, μικρών και μεγάλων, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔέσποινα Τσιλιπάκου – Πραγματική αιτία αύξησης βάρους, το εορταστικό κλίμα όλη την περίοδο των γιορτών
Επόμενο άρθροΡεβεγιόν στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ