ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το τελευταίο διάστημα, οποιοσδήποτε μπει σε κάποιο ειδησεογραφικό portal, ελληνικό ή ξένο, διαβάσει κάποιο άρθρο που να μιλάει έστω και αόριστα για οικονομία και ανάπτυξη, η απλά «σκρολάρει» στο timeline του στα social media, θα δει να περνάνε από μπροστά του τίτλοι, tweets, αναρτήσεις αλλά και ολόκληρες αναλύσεις, στις οποίες επανέρχεται με ιδιαίτερη συχνότητα, ως πρόσταγμα και ως ευχή, η ίδια λέξη.

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»!

Την καινοτομία συνοδεύουν δε στα ίδια κείμενα μία σειρά από όρους και φράσεις, όπως 4η Βιομηχανική Επανάσταση, ΑΙ, StartUps, SmartCities, DigitalHubs, CloudServices, Internetofthings, Innovation, BigData κ.α. που για πολύ κόσμο που δεν ειδικεύεται στην τεχνολογία (ίσως και για πολλούς που ειδικεύονται σε αυτή) να σχηματίζουν ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Τι ακριβώς συμβαίνει; Τι είναι όλο αυτό το λεξιλόγιο που καλούμαστε να κατανοήσουμε και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας; Περιγράφει όντως μία νέα πραγματικότητα που μας περιμένει στη γωνία, και αλίμονο αν μας βρει απροετοίμαστους; Και επιτέλους, ποια είναι ακριβώς αυτή η καινοτομία την οποία αξίζει να κυνηγήσουμε; Και που –αλλά και πως- χωράει η Ελλάδα σε αυτό τον θαυμαστό καινούριο κόσμο;

Στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες δίνονται χρήσιμες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Η έκθεση BEYOND 4.0, που πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μιλάει για όλα αυτά και άλλα τόσα, και φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό και τους μη ειδικούς τις εξελίξεις της τεχνολογίας που αναμένεται να φέρουν ραγδαίες αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της βιομηχανίας τα αμέσως επόμενα χρόνια. Για την BEYOND 4.0 μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερες πληροφορίες στην παρουσίαση της εδώ.

Μία πρώτη εικόνα όμως θα σας δώσει το SPEAKNEWS στο αφιέρωμα που ακολουθεί. Έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας σταθερά από το πρώτο τεύχος στην ανάπτυξη, που έρχεται μέσα από νέες ιδέες στην παιδεία, την οικονομία, το επιχειρείν, προσπαθούμε στις επόμενες σελίδες να ιχνηλατήσουμε τη νέα εποχή που ξημερώνει, μέσα από το τρίγωνο της καινοτομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας. Στην προσπάθεια αυτή απευθυνθήκαμε στους πλέον ειδικούς, στους πρωτοπόρους που ανοίγουν τους δρόμους για την εξέλιξη: του επιχειρηματίες, τους ακαδημαϊκούς, τους φοιτητές, τους ερευνητές, τους ανθρώπους που προσπαθούν να εισάγουν το καινούριο, να το διδάξουν, να το εφαρμόσουν και να το διαδώσουν, ώστε να γίνει κοινός τόπος.

Στα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα και συνεντεύξεις τους, θα διαβάσετε για την επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μας με ταχεία βήματα την 4η βιομηχανική επανάσταση, όχι ως απλός χρήστης και καταναλωτής όλων των αγαθών και των υπηρεσιών που αυτή θα προσφέρει, αλλά ως κάτι παραπάνω. Οι άνθρωποι που μιλούν στις επόμενες σελίδες, γνωρίζουν μέσα από την θέση τους και την εμπειρία του και συμφωνούν στο ίδιο πράγμα: ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει κόμβος ψηφιακής καινοτομίας, και να πετύχει με αυτό τον τρόπο την πολυπόθητη ανάπτυξη, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη που μπορεί, σε επίπεδο επιχειρηματικότητας, διακυβέρνησης, παραγωγής, ασφάλειας, αλλά και καθημερινότητας του απλού πολίτη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροPandora Papers: Αλυσιδωτές αποκαλύψεις για το μαύρο χρήμα και τις offshore της παγκόσμιας ελίτ
Επόμενο άρθρο«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν εκφοβίζεται από παράνομες ενέργειες»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ